PlayStation VR2 kan niet overweg met PSVR-games

PS VR2 PlayStation VR2

Ik voelde het al aan mijn kleine teen, maar Sony heeft nu officieel laten weten dat games van de eerste PlayStation VR-headset niet speelbaar zullen zijn met de PSVR2 die in 2023 op de markt moet komen. Moest dit wél het geval geweest zijn, hadden ze dit sowieso bij de aankondiging al meegegeven.

Het is Hideaki Nishino, de senior vice president of platform experience, die dit nieuws bevestigde in de Official PlayStation Podcast. Hij geeft ook mee waarom de PSVR-games niet speelbaar zullen zijn op de PSVR2.

De reden voor deze beslissing is omdat de PSVR2 een pak geavanceerder is dan de VR-headset die in oktober 2016 op de markt verscheen. Ook de controllers en de tracking zijn compleet anders, wat een pak kopzorgen zou geven om dit alles pratende te krijgen.

Een zure beslissing voor al wie hoopte om zijn eerste PSVR de deur uit te zetten en in te ruilen voor de PSVR2. Al kan ik er uiteindelijk wel begrip voor opbrengen. Ik ben ook razend benieuwd naar de headset, zeker na het zien van de eerste impressies van de Amerikaanse website The Verge.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'PlayStation VR2 kan niet overweg met PSVR-games'

  1. Ach, Sony zal geen enkel probleem hebben om, mits aanpassing, dezelfde titels terug op de markt te brengen. Op zich wel begrijpelijk dat de PSVR1 niet compatibel zou zijn met PSVR2. Jammer, want wilde de FOC VR titels als Moss & Paper Beasts eens uitproberen zonder al teveel te moeten investeren.

    Vraag me wel af of het prijskaartje het succes kan garanderen van de PSVR2. Kijk er toch naar uit!

Reacties zijn gesloten.