“You Suck At Parking is een toppertje van Belgische bodem”

You Suck At Parking

Ken je dat gevoel? Op een zaterdagochtend of middag samen met de rest van Vlaanderen het lumineuze idee hebben om te gaan winkelen in je dichtstbijzijnde shoppingcenter? Eenmaal aangekomen rijd je de eerste beste parkeerlaan in en sta je licht aan licht met een andere wagen aan de overkant die ook de enige vrije parkeerplaats wilt. Om dit in de toekomst te vermijden, en zeker te zijn van mijn plek, schroefde ik mijn parkeerskills bij in You Suck At Parking van het Belgische Happy Volcano Games.

Waarom Wel?

Bruusk remmen is not done

Met jouw wagen, die je zelf kan customizen, rij je rond op het hoofdeiland waar je wereld per wereld afgaat om vrij te spelen. Deze werelden bestaan elk uit een vijftal levels waarin je alle parkeerplaatsen tracht op te vullen. Zo krijg je toegang tot meer levels en werelden. Wat me meteen opviel aan YSAP is hoe vrolijk en kleurrijk de game overkwam op mijn scherm.

De gameplay daarentegen is allesbehalve schattig. De ontwikkelaar daagt je uit om alle behendigheid en timing uit je duimen te halen. Obstakels zoals explosieve wanden, mijnen of magneten die je van richting doen veranderen zijn maar enkele voorbeelden van manieren om je uit je concentratie te halen.

Het is een kwestie van trial and error en na een aantal keer serieus gevloekt te hebben merkte ik dat het belangrijk is om geen vol gas te geven of te hard te remmen. Een goeie routine die voor mij werkte was: de map leren kennen, vervolgens je route bepalen en in bepaalde levels de omgeving gebruiken in je voordeel. De ontwikkelaar heeft ook gedacht aan de stijgende brandstofprijzen want per beurt krijg je een beperkt gevulde tank en tijd, wat uiteraard voor extra druk zorgt.

De volhouder wint!

Na elke wereld krijg je vaardigheidspunten, afhankelijk van hoe goed je hebt gepresteerd, die je dan extra beloningen opleveren. Online wordt het principe van een Battle Pass gehanteerd (Parkeerpas). Bij elke tier krijg je wel iets waarmee je je wagen à la ‘West Coast Customs’ kan pimpen.

Nadat ik in een paar levels een perfecte score wist neer te zetten was ik klaar om andere spelers het vuur aan de schenen te leggen. De vingers zaten goed maar helaas geraakte ik niet in een lobby na een aantal pogingen. Tenslotte is de achievement ‘Braking Bad’ zeker een vermelding waard. Één die me deed lachen en een toffe knipoog naar de geweldige serie. Aan humor geen gebrek bij het team uit Leuven!

Waarom Niet?

Ogen op de weg en soms daarbuiten

Er is maar heel weinig dat me stoorde aan deze game. Perfect voor tussendoor of tijdens familiefeestjes de controller door te geven en te kijken hoe je nonkel of neef gefrustreerd raakt. De enigste feedback die ik zou kunnen geven is dat de omgevingen in de verschillende werelden iets gevarieerder mochten.

VERDICT

7

You Suck At Parking laat je toerental een paar keer in het rood terechtkomen. Enorm frustrerend na de zoveelste mislukte poging, maar tegelijkertijd ook een gevoel van enorme voldoening wanneer je een level perfect tot een goed einde weet te brengen.  Na hun verscheidene awards voor hun vorige game ‘The Almost Gone’ heeft het Leuvense Happy Volcano Games met You Suck At Parking opnieuw een topper afgeleverd!

Pluspunten
+ Enorm uitdagend
+ Voldoening tot wanneer je een level perfect voltooid
+ Levels zijn variërend genoeg

Minpunten
– Locaties mochten iets gevarieerder
– Online matchmaking werkte niet

You Suck At Parking
Beschikbaar vanaf 14/09/2022
Beschikbaar op Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op Xbox Series X
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

Eén opmerking over '“You Suck At Parking is een toppertje van Belgische bodem”'

  1. Volledig ander spel natuurlijk maar geeft me wel een beetje Circuit Superstars vibe. Soms is kan een “trial and error” een beetje “off-putting” zijn (zelfs als je al lang VG speelt) maar de game Bloodroots bleef me ook altijd hunkeren naar het volgende level.
    Zeer blij voor Happy Volcano Games (we mogen al eens nationalistisch zijn voor ne keer 😉 ) GPU zal daar hopelijk een pakske aan meedragen!

Reacties zijn gesloten.