Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 36 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Voila, The Quarry inmiddels al twee keer uitgespeeld en misschien dat ik nog voor een derde keer ga. Daarnaast heb ik Death Stranding Director’s Cut geïnstalleerd en laat ik me misschien verleiden door Steelrising. Deze game is van Spiders en hun vorige titel, GreedFall kon me heel erg bekoren.

Misschien ga ik dit weekend nog eens voor films in plaats van series. Ik heb gezien dat er zowel op Streamz als Netflix een paar goede films, waaronder Northman (wil ik absoluuuuuuut zien), zijn bijgekomen. Dus een zakske chips kraken met een frisdrankske daar ben ik wel chaud voor.

Maar zondag wordt de hoogdag dit weekend: dan gaan we met onze Fortnite-crew naar Wetteren, eten en drinken op de kosten van de eigenaar des huizes… (Nee, ik verklap zijn naam niet haha)


MrRolfson

Zondag staat volledig in het teken van games. We hebben met onze Fortnite-crew namelijk afgesproken in het Gentse en gaan daar samen een hele dag gamen. Uiteraard staat Fortnite op het menu, maar andere multiplayer games zullen ongetwijfeld de revue passeren. Misschien dat ik Praga een potje Mario Kart kan laten spelen, wie weet…

Ik was vorig weekend begonnen aan de eerste aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power, maar die kon me voor een of andere reden niet meteen bekoren. Misschien dat ik het zaterdagavond een extra kans geef, maar ik vrees ervoor.


RoMa

Ik vecht dit weekend op de Italiaanse frontlinie voor de review van de aankomende online FPS WW1: Isonzo. Benieuwd wat de Nederlandse developers gemaakt hebben van het derde deel in hun WW1-reeks.

Verder is het wachten, nee, smáchten naar Metal: Hellsinger. Die komt normaal gezien volgende donderdag op ons af!

Mijn plannen om Hellblade: Senua’s Sacrifice te spelen worden zo bijna komisch gedwarsboomd door nieuwe reviews & reizen. Komt het er dit weekend van, of bedrieg ik mezelf nogmaals?


Ardtieboy

Stilaan komt het normale leven terug op gang. Gedaan met terrasjes, gezellige bbq-avonden of weekendjes weg! Tijd voor hard labeur! En dat liefst vanuit de zetel met een fleece-dekentje!

Zo trek ik lekker gezellig naar de wereld van Disney Dreamlight Valley om er Animal Crossing te spelen, maar dan met Disney- en Pixar-personages en een hoop microtransacties. Hopelijk houdt mijn bankkaart stand…

Ook overweeg ik de Switch-versie van Temtem in huis te halen. De game liet eerder deze week de 1.0-versie op ons los en publiceerde meteen ook een Switch- en Xbox-versie van het spel. Het beste van allemaal? Er is cross progress aanwezig; ik kan dus verder spelen op mijn Switch waar ik stopte op de PlayStation 5.

Last but not least vieren we zondag feest; we geven namelijk een babyborrel voor onze liefste dochter! Hopen jullie mee op goed weer?


Jim

Een druk programma en tussendoor gamen is de slogan van dit weekend. Vrijdag vertoef ik op de avondmarkt in Hingene, een deelgemeente van Bornem. Daar zal er vooral gezongen en gedronken worden.

Zaterdag (praying for een niet al te grote kater) test ik mijn parkeerskills in de Belgische game You Suck At Parking waar je binnenkort mijn review over kan lezen op Pragalicious. Daarnaast zal ik me verder bezighouden met A Plague Tale: Innocence, de wondermooie game van Asobo Studio.

Om het weekend af te sluiten mag er iemand 90 kaarsjes uitblazen namelijk mijn bomma! Met heel de familie komen we zondag bij elkaar om haar extra in de watten te leggen en te klinken op deze prachtige leeftijd en vrouw!


High_LordWolnir

Na enkele drukke weken waarin ik me bezighield met het reviewen van een aantal games, kan ik dit weekend eindelijk de draad weer oppikken in een aantal games. Na de aankondiging van de Phantom Liberty-uitbreiding voor Cyberpunk 2077 heb ik weer heel veel zin gekregen om Night City te bezoeken. In het begin van de zomervakantie begon ik aan een tweede playthrough als Nomad. Dat avontuur zet ik dit weekend met veel goesting verder.

Een andere game waaraan ik deze zomer begonnen was, is de PC-versie van Days Gone. Ook hier zal ik mezelf dit weekend een aantal uurtjes mee bezighouden. Van het bruisende leven in Night City naar de post-apocalyptische wildernis in Oregon in slechts een aantal klikken. Het kan allemaal tegenwoordig.


auron_sagara

Net als RoMa en High_LordWolnir heb ik het ook aan mijn sjokadezen, dat ik met mijn single player game Death Stranding niet verder kan. De focus ligt nu op de current-gen versie van Biomutant dat ik binnenkort zal voorzien van een review op onze weergaloze website.

Vrijdagavond kijken we Thor: Love and Thunder, want die staat sinds 8 september op Disney+. We zijn ook gestart met de reeks Resident Evil op Netflix. Puur uit nieuwsgierigheid, want we zijn natuurlijk op de hoogte dat dit geen hoogvlieger is.

Op zondag komen de knalboys van Fortnite samen. Ten huize Razer zullen we ons ongetwijfeld goed amuseren. Kijk er in elk geval al enorm naar uit.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.