gamescom snack: “WWI: Isonzo wil een realistische ervaring brengen zonder de nadelen voor de gamer”

Onze Nederlandse collega’s van Blackmill hebben hun strepen al verdiend met de WW1 online shooters Verdun en Tannenberg. Isonzo is de derde uiting en brengt ons naar het Italiaanse front. Tussen de schone bergen en kleurrijke bossen worden de vleeshopen lustig op elkaar gestapeld.

De developer van deze online only shooter wil een realistische ervaring brengen zonder de nadelen als gamer daarbij. Je hoeft dus niet minutenlang te lopen vooraleer je neergemaaid wordt. Wel zal je bij één kogel vaak het leven laten, net zoals je zelf vaak maar één schot nodig hebt.

Isonzo is soms een ruwe diamant maar de trouwe fanclub van Verdun zal zich ook in Isonzo goed kunnen amuseren. Online is er natuurlijk ook een veel groter tactisch element dan datgene dat ik op gamescom ervaarde tegen AI bots van een matig niveau.

Ik hoop alvast op een goede launch en een sterk product voor onze buren van Blackmill.

WW1: Isonzo dropt op 13 september op PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.