gamescom snack: “Ad Infinitum zal moeten zoeken naar aandacht in z’n bomvolle genre maar heeft potentieel”

Een psychologische horrorgame spelen, daar heb je ballen voor nodig. Er eentje maken, daar heb je nog een extra paar voor nodig tegenwoordig.

Developer Hekate beschikt erover. De markt van psychologische horrorgames zit tjokvol momenteel. Ad Infinitum probeert door te breken in deze markt door z’n psychologische schrik te brengen in een wereldoorlogsetting.

Nog specifieker maken ze de gewaagde keuze om jou langs de Duitse kant van de oorlog te zetten. Je ontwaakt in een kerker vol gevaren en dwaalt afwisselend rond in een vreemd huis tot plots in de loopgraven. Wat is echt en wat is verbeelding? Je bent er in ieder geval erg aan toe.

Er staat Ad Infinitum nog wat werk voor de boeg om alle ruwe kanten af te slijpen maar ik amuseerde me wel al deftig met de uitgebreide speelsessie. De sfeer zit zeer goed, grafisch was alles naar behoren en één extra akelig moment deed me net wat te luid gillen. Gaat deze game écht uniek worden? Dat lijkt in dit genre zeer moeilijk. Toch zit er zeker wat in en lijkt de invalshoek van het verhaal best goed uitgewerkt.

Ad Infinitum komt in april 2023 naar PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.