Cijfers bewijzen het: gamescom blijft het grootste gamesevent ter wereld

Na twee zuiver digitale jaren gingen de deuren van de Kölnmesse opnieuw open voor een fyieke versie van gamescom. De organisatoren zijn alvast laaiend enthousiast over de resultaten die ze hebben neergezet.

Ongeveer 265.000 bezoekers uit meer dan 100 landen reisden af naar de gamescom-hallen. Daarnaast volgden miljoenen mensen wereldwijd het digitale programma.

Zaterdagavond alleen al werden meer dan 130 miljoen views geteld, waarvan 12 miljoen toe te schrijven waren aan de grote openingsshow gamescom: Opening Night Live.

Dit betekent dat gamescom het grootste game-evenement ter wereld blijft, ondanks het kleinere aantal tickets als gevolg van de Corona-pandemie.

Ongeveer 1.100 exposanten uit 53 landen presenteerden hun producten en diensten op het de beursvloer. Met 75 procent kwamen zelfs meer exposanten uit het buitenland dan gewoonlijk. Meer dan 25.000 vakbezoekers kwamen naar gamescom, en met 50 procent lag het aandeel buitenlandse bezoekers op hetzelfde niveau als in 2019.

Hoe groot de anticipatie wereldwijd was, werd bijvoorbeeld duidelijk op Twitter: slechts 10 minuten na de start van de openingsshow gamescom: Opening Night Live, stond gamescom al op nummer één in de wereldwijde Twitter-trends.

Mooie cijfers dus waar ze in Amerika met de E3 ongetwijfeld jaloers naar opkijken. We zijn alvast benieuwd wat de E3 volgend jaar zal doen om deze cijfers te evenaren.

Check onze volledige gamescom-verslaggeving op deze pagina voor het laatste nieuws, trailers, specials en snacks.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)