gamescom snack: “War Hospital is een gedetailleerde managementgame maar denkt ook aan het menselijke aspect”

War Hospital is een aankomende managementgame waarbij je de controle neemt over een grootschalig hospitaal tijdens de eerste wereldoorlog. We bevinden ons in Frankrijk in 1918, tijdens het hoogtepunt van de strijd.

Developer Brave Lamb focust zich op gevarieerde managementskills maar denkt ook aan de menselijke en emotionele factor.

Tijdens de game zal je alles in het lijdende hospitaal in goede banen moeten leiden. Je kiest welke dokters je aan het werk zet, welke patiënten de voorkeur krijgen en welke zullen geofferd worden. Red je de weduwnaar die een goede kans op overleven heeft, of zet je alles op alles voor de jongeling die een gezin heeft maar er zeer erg aan toe is?

Het is mede jouw verantwoordelijk om te zorgen dat moraal hoog blijft, de dokters geen slaaptekort hebben en de gewonden vanuit de loopgraven tot in jouw verwoeste kerkkliniek raken. Ook heb je de zware taak om de massagraven te vullen en dicht te gooien, voor de geur iedereen depressief krijgt.

Elke soldaat, dokter en staflid heeft een eigen naam en verhaal hieraan verbonden. Brave Lamb slaagt er voorlopig zeer sterk ik om je emotioneel betrokken te krijgen door je échte mensen te laten zien. Je ziet de soldaten in kwestie ook afzien en kreunen op de veldbedden. Elke beslissing heeft gevolgen, en deze zal je dankzij de details in deze game extra lang meedragen.

Er is nog wat polijstwerk nodig vooraleer het finale product beschikbaar zal zijn maar deze managementgame in een zeer interessante setting heeft potentieel. De speelduur zou tussen de 10 en 20 uren liggen. Of dit heel die tijd interessant kan blijven valt af te wachten.

War Hospital komt op een latere datum naar PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.