gamescom snack: “Ik voelde meteen de Burnout-adrenaline opkomen tijdens mijn sessie met Wreckreation”

Tussen alle gevestigde waarden in het arcade racegenre is er weinig plaats voor vers bloed. Toch ben ik er van overtuigd dat deze Wreckreation in de toekomst zich brutaal een weg ertussen zal rammen. Tijdens mijn racesessie op gamescom voelde ik instant de adrenaline.

Het is vrij direct duidelijk waar developer Three Fields z’n mosterd gehaald heeft. De Burnout-liefde druipt van het scherm terwijl je tegenstanders tegen de vangrail mept en aankomend verkeer op een haartje na mist. De slow-mo na een geslaagde crash deed me meteen mijmeren naar Burnout 3: Takedown. Dit lijkt die actie en chaos geslaagd terug te brengen.

Een groot deel van deze game wordt ook de Mix World, waar jij zelf de GameDJ speelt. Je stelt je eigen parcours samen met ramps, obstakels en banen en probeert dan je eigen creatie te overwinnen. Of hier genoeg diepte in zit valt af te wachten. Als arcaderacer pur sang lijkt alles nu al snor te zitten. Vlammen maar!

Wreckreation komt in 2023 naar PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.