gamescom snack: “Park Beyond is veel origineler dan z’n naam doet vermoeden”

Park Beyond

Volgend jaar doet Bandai Namco een gooi naar de rollercoasterkroon met Park Beyond. Ik kon de game uitgebreid testen op gamescom en kan melden dat de gameplay origineler en leuker is dan de naam van het spel.

Park Beyond houdt niet al te veel rekening met de wetten van fysica en de doodsangsten van z’n bezoekers. De bedoeling is dat je de rollercoasters kan bouwen die in werkelijkheid nooit het daglicht zouden zien. Loopings, sky-jumps, vliegende karretjes die loskoppelen en weer samen komen: dit park is geschift.

Naast het bouwen van je goddelijke monsterbanen leg je ook alles aan in het park qua decoratie, drank- en eetstanden en varia. Helaas zijn er ook financiën waarmee je rekening moet houden. De geldkraan staat niet non-stop open. Er zit wel degelijk een sterk managementaspect in de game.

Het geheel krijgt ook een uitgebreide storymode mee met verschillende kleurrijke karakters. Jij wordt de nieuwe, grote visionair van het volgende megapark dat naar jouw dromen gebouwd wordt. Je beslist om te beginnen welk publiek je wil aantrekken. Adrenalinestoten voor tieners of gezelligheid voor familie? Dit allemaal heeft invloed op de campagne.

Park Beyond gaat volgend jaar overkop op PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.