Nvidia gaat de prijzen van de huidige generatie GPU’s verlagen

Nvidia

Herinner je nog het drama vorig jaar? In volle corona periode had iedereen een tekort aan chips. Het gevolg hiervan was dat bedrijven als Nvidia in de miserie kwamen omdat ze hierdoor geen GPU’s hadden. Nu, een jaar later heeft Nvidia een ander probleem…

Nvidia CEO Jensen Huang zei gisteren tijdens de Q2 2023 earnings call dat het bedrijf te maken heeft met “overtollige voorraad” van RTX 3000-serie GPU’s in de aanloop naar haar next-gen RTX 4000-serie release later dit jaar.

Om dit op te vangen, zal Nvidia het aantal GPU’s dat het verkoopt aan fabrikanten van grafische kaarten en laptops verminderen, zodat die fabrikanten hun bestaande voorraad kunnen opruimen.

Huang zegt ook dat Nvidia “programma’s heeft ingesteld om onze huidige producten prijstechnisch te positioneren ter voorbereiding op de volgende generatie producten.”

Dit wil zeggen dat Nvidia de prijzen van de huidige generatie GPU’s zal verlagen om meer ruimte te maken voor de volgende generatie GPU’s. Deze prijsverlagingen zouden theoretisch op een of andere manier moeten worden doorgegeven aan de consument, hoewel dat zal afhangen van Nvidia’s partners.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)