Knights of the Old Republic-remake zit mogelijks bij een andere studio nu

Star Wars Knights of The Old Republic KOTOR

De Star Wars: Knights of the Old Republic-remake, die voorheen in ontwikkeling was bij Aspyr, is wellicht bij een andere studio ondergebracht. Dat leiden we af uit een aankondiging van moederbedrijf Embracer Group.

De remake van Knights of the Old Republic (KOTOR) zit al even in de problemen. De game, die vorig jaar aangekondigd werd, werd eerder dit jaar voor onbepaalde periode uitgesteld. In een financieel rapport lijkt moederbedrijf Embracer Group erop te wijzen dat het project nu ook niet meer bij ontwikkelaar Aspyr zit. Embracer spreekt over een triple-A project dat eerst bij die studio zat en nu doorgeschoven werd naar een andere ontwikkelaar binnen de groep.

De reden voor de verschuiving zou te maken hebben met de twijfels binnen Embracer dat het project de kwaliteitsnormen zou halen dat de groep voor dit project voor ogen had. Ze hadden al aangegeven dat ze een vermoeden hadden dat Aspyr bij de ontwikkeling van de game hulp nodig zou hebben. Dit ligt in lijn met de keuze om Warhammer 40K: Space Marine 2-ontwikkelaar Saber Interactive bij de ontwikkeling van de remake te betrekken.

De kans is dus groot dat Saber de fakkel van Aspyr overneemt. Of dat nu net de juiste studio is voor een project van dit kaliber, blijft nog maar de vraag. Ik ben er in ieder geval nog niet van overtuigd.

Het kan natuurlijk nog steeds dat het over een andere, onaangekondigde game gaat. Embracer gaf aan dat er geen vertraging op de development timeline zou komen door deze zet. Iets wat de aankondiging om KOTOR met onbepaalde tijd uit te stellen zou tegenspreken.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.