Dead Island 2 krijgt mogelijke releasedatum

Amazon toont, weliswaar per ongeluk, een groot aantal nieuwe screenshots en details over Dead Island 2. Het spel zal zich naar verluidt afspelen rond iconische locaties in Los Angeles. Daarnaast laat Amazon weten dat Dead Island 2 een releasedatum krijgt, 3 februari 2023.

De releasedatum werd samen met nieuwe boxart, screenshot en een beschrijving online gegooid op Amazon. Inmiddels is dit alles weer offline gehaald, maar Wario64 deelt op Twitter de info en screenshots.

Volgens de gelekte info speelt Dead Island 2 zich af op de meest iconische locaties van Los Angeles, Beverly Hills tot Venice Beach. De stad is in quarantaine na een zombie-uitbraak, en het leger heeft zich teruggetrokken. Spelers kunnen kiezen om te spelen als een van de zes volledig aanpasbare personages die het op moeten nemen tegen tientallen verschillende zombie types.

Dead Island 2 werd voor het eerst aangekondigd in 2014 en verdween dan stilletjes van de radar. De game werd initieel ontwikkeld  door Yager Development voordat deze taken werden overgenomen door Sumo Digital. Dambuster, een interne Deep Silver-studio, nam vervolgens de ontwikkeling over in 2019.

Deep Silver en moederbedrijf Embracer Group leken eerder te suggereren dat Dead Island 2 op een later moment zou uitkomen. Naar grote waarschijnlijkheid zal Dead Island 2 opnieuw worden voorgesteld tijdens Gamescom. Dead Island 2 komt uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.