Amazon heeft Peter Jackson geghosted na hem zelf te vragen aan The Rings of Power mee te werken

lord-of-the-rings-rings-of-power

Ghosting, we komen er allemaal wel eens mee in aanraking. Van dat liefje op de middelbare school die je plots niet meer ziet staan, tot die recruiter die na dat “écht goede gesprek” niks meer laat horen en die vakman die “nog eens ging terugbellen om die lekkende kraan te repareren”.

Blijkbaar zijn wij, arme stervelingen, niet de enige. Ook Peter Jackson, regisseur van de fantastische The Lord of The Rings-trilogie, krijgt er nog steeds mee te kampen. En dat door niemand minder dan Amazon Studios, dat hem eerst nog zelf gecontacteerd had om mee te werken aan hun The Lord of the Rings tv-serie The Rings of Power.

“Ze vroegen me of ik bij het project betrokken wou zijn. Ik heb hen toen gezegd dat ik onmogelijk die keuze kon maken als ik geen script bekeken heb. Daarop beloofden ze me dat ze de eerste paar scripts zouden doorsturen eens die er waren,” vertelde Jackson aan The Hollywood Reporter. “Dat is het laatste wat ik van hen gehoord heb, wat oké is voor mij. Geen bezwaren wat mij betreft.”

Wanneer er naar een verklaring gevraagd wordt bij Amazon zelf, lieten zij weten dat ze tijdens het verkrijgen van de rechten op Lord of the Rings verplicht werden de serie volledig los te koppelen van Jackson’s films. “We hebben veel respect voor Peter Jackson en de The Lord of the Rings-films,” voegen ze eraan toe.

The Tolkien Estate, één van de stakeholders die over de rechten rond het werk auteur en bedenker J.R.R. Tolkien waakt, zou expliciet aangegeven hebben dat ze Jackson niet betrokken wilden zien bij de creatie van de serie. Zij namen dit standpunt in omwille van de mening die Christopher Tolkien (zoon van de The Lord of the Rings-auteur) had over de films, namelijk dat deze het werk van zijn vader niet genoeg naleven.

Niet dat Peter Jackson er een probleem van maakt. “Ik kijk uit om als neutrale kijker naar de nieuwe serie te kunnen kijken,” zegt hij nog.

Amazon’s The Lord of the Rings: The Rings of Power lanceert volgende maand (2 september) op Amazon Prime en zal zich focussen op The Lord of the Rings Second Age, enkele duizenden jaren voor de gebeurtenissen van de originele trilogie.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: