EA: “Single player games zijn een belangrijk onderdeel van ons portfolio”

mass-effect-tv-serie-amazon

Electronic Arts-CEO Andrew Wilson benadrukt tijdens een call met investeerders nog maar eens hoe belangrijk de publisher single player-titels beschouwt in hun portfolio.

Dat doet hij in de nasleep van een controversiële tweet die een maand geleden heel wat stof deed opwaaien. In die tweet maakte de social media manager van EA de grap dat iemand verre van perfect is als ze single player games spelen. Het leek een herbevestiging van een gevoel dat gamers al langer hebben: dat EA enkel nog wil focusen op online titels waar ze langer en meer geld mee kunnen verdienen.

Maar dat is dus niét het geval, aldus CEO Andrew Wilson, die enkele nieuwsgierige investeerders verzekert dat single player games een belangrijk onderdeel blijven van het EA-aanbod.

“The way we think about this is really less about which game, and more about which motivations these games fulfill,” zei de CEO. “So, we know that our players, they have these core motivations; inspiration, escape, social connection, competition, self-improvement, creation; these things that bring us together as players of games and the creation of worlds and the building of characters. And the telling of stories is really important in the fulfillment of some of those motivations.”

Met andere woorden: het maakt niet uit of een game online of offline speelbaar is, we willen ons focusen op de ervaring die een speler zoekt.

Dat neemt niet weg dat in diezelfde call werd benadrukt dat voornamelijk live services titels voor financiële instroom zullen zorgen bij de publisher. Daarom blijft een groot deel van de focus daarop liggen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: