PS VR2 krijgt streamingmogelijkheden

Sony PlayStation PS VR2 Headset

In een uitgebreide blogpost heeft Sony PlayStation meer informatie vrijgegeven over de verschillende mogelijkheden die de PS VR2 krijgt. Een releasedatum werd hierbij nog niet gegeven.

In de eerste plaats gaf Sony mee dat de Virtual Reality-headset de mogelijkheid gaat krijgen om door de bril heen te kijken. Dit wordt gedaan door middel van de camera’s aan de buitenkant. Deze functie geeft je de mogelijkheid om je omgeving te zien om zo bijvoorbeeld een glas water of je controller op te nemen en te dringen zonder dat je jouw bril moet afnemen.

Verder krijgt het VR-systeem ook de mogelijkheid om de gameplay te streamen. Het coole is dat je in combinatie met de PS5 HD-camera ook jezelf kan filmen om zo je kijkers te tonen hoe je de game speelt. In onderstaande screenshot zie je hoe dit er uit zou kunnen zien.

Als je een VR-bril op hebt, is het natuurlijk belangrijk dat de omgeving waarin je speelt veilig is. De PS VR2 -bril krijgt de mogelijkheid om je omgeving te scannen met de camera’s die voorop de bril zitten om zo waar nodig waarschuwingen te geven. Daarbovenop kan je met de PS VR2 Sense controllers het speelveld ook letterlijk aftekenen om 100% zeker te zijn dat je jouw televisie niet in gruzelementen bokst.

Zoals gezegd gaf Sony nog geen releasedatum mee voor de PS VR2, waardoor het speculeren blijft of deze next-gen VR-headset nog dit jaar in de rekken zal liggen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.