Asterix & Obelix XXXL: The Ram From Hibernia komt dit najaar naar pc en consoles

Asterix en Obelix kom je niet tegen in de geschiedenisboeken en toch zijn zij de twee dapperen die de Romeinen eeuwen geleden het bloed vanonder de nagels gepest hebben. Binnenkort mogen ze dat nog eens overdoen in hun nieuwste game, genaamd Asterix & Obelix XXXL: The Ram From Hibernia.

De Franse uitgever Microids heeft immers de beat’em up / action-adventure game Asterix & Obelix XXXL: The Ram From Hibernia aangekondigd. Deze verschijnt nog deze herfst op pc en consoles, en wordt ontwikkeld door OSome Studio.

Je kan sowieso rekenen op een coöp modus voor maximaal vier spelers op hetzelfde scherm.

Het jaar is 50 voor Christus. Gallië is volledig bezet door de Romeinen. Nou ja, niet helemaal! Eén klein dorp van ontembare Galliërs houdt nog stand tegen de indringers… Ondertussen roept Keratine, de dochter van opperhoofd Whiskitonix, in Hibernia (het huidige Ierland) Asterix en Obelix te hulp om de Romeinse invasie te overwinnen en haar vaders geliefde gouden ram terug te brengen. Voor deze missie bestuur jij je favoriete helden en gebruik je je vuisten en alle omringende voorwerpen om je een weg te banen terwijl je Romeinen in de lucht gooit! Onze twee Galliërs kunnen ook rekenen op hun trouwe druïde Getafix, die aan een nieuw toverdrankrecept heeft gewerkt voor extra kracht!

Je reis door Hibernia zal zich over zes hoofdstukken uitstrekken, elk gevuld met Romeinen en verzamelobjecten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)