Riot Games lanceert Valorant Episode 5: Dimension

Valorant Episode 5 Dimension

Tijdens de voorbije Xbox + Bethesda showcase werd aangekondigd dat alle games van Riot naar PC Game Pass komen. Naast het immens populaire League of Legends komt deze winter ook de shooter Valorant naar die dienst.

Je hoeft echter niet te wachten tot deze gratis shooter naar Game Pass komt, want vandaag lanceert de ontwikkelaar een splinternieuwe gratis update: Dimension. De eerste Act van deze nieuwe Episode bevat de nieuwe map Pearl, een nieuwe rank genaamd Ascendant en meerdere bug fixes en kleine updates als onderdeel van Patch 5.0.

Pearl is geïnspireerd door de Portugese cultuur en sommige delen zijn op authentieke wijze gemaakt door lokale kunstenaars. Attackers moeten proberen de Defenders terug te drijven op deze map die zich afspeelt in een levendige onderwaterstad. Pearl is een geo-driven map zonder mechanics, om de map wat eenvoudiger te houden. Het is de eerste map in Omega-Earth. De eerste twee weken is er een Pearl-only, unranked queue zodat je nog even vertrouwd kunt raken met de nieuwe map. Daarna gaat Pearl in de Competitive rotation.

De lancering van Episode 5 Act 1 (Patch 5.0) brengt ook een nieuwe competitieve Rank boven Diamond en onder Immortal met zich mee, genaamd Ascendant. Toen het development-team nadacht over de Rank-verdeling, werd het duidelijk dat er te veel spelers in Brons en Zilver zaten die daar niet thuishoren. In plaats van de hogere ranks vol te laten stromen heeft het team besloten om de nieuwe rank Ascendant te maken. Hiermee wordt de prestige van de ranks behouden en kunnen ze de skill level van elke rank beter definiëren. 

Lees meer over alle aanpassingen in Patch 5.0 Notes.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.