Krijgen PlayStation 5-gamers binnenkort een Pro-controller?

Zelf zit ik geregeld met het water in de mond naar de Xbox Elite-controllers te turen. De vele geavanceerde snufjes, de vele personalisatiemogelijkheden en die ene extra kill die de controller oplevert zouden mij snel over te streep trekken mocht ik een Xbox-eigenaar zijn. Jammer genoeg is er nog geen dergelijke native variant voor de PlayStation 5, maar daar zou binnenkort misschien wel verandering in kunnen komen…

Dat blijkt namelijk uit een artikel dat speculeert omtrent de aankondiging van de geavanceerde Sony-controller ergens in de komende weken. Momenteel gaat de controller door het leven als project ‘Hunt’. Het toestel zou enkele leuke features bevatten zoals removable analog sticks, trigger stops en rear buttons (flappy paddles). Deze keer zou de controller door Sony zelf ontwikkeld worden, waar de markt tot voorheen open lag voor bedrijven zoals SCUF Gaming en NACON.

Visueel zou de controller er min of meer hetzelfde uitzien, al zouden er knoppen onder de sticks zitten die het mogelijk maken de sticks te verwijderen en te vervangen. Ook zouden er grips aanwezig zijn die naar hartenlust vervangen kunnen worden door jouw favoriete materialen. Geruchten doen de ronde dat Sony hun controller eind deze maand zou voorstellen, samen met andere nieuwe (en nog onbekende) hardware.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.