Take Two: “Het is plezant om een onafhankelijke ontwikkelaar te zijn.”

GTA V Grand Theft Auto

De koopgekte in gameland is de laatste maanden in alle hevigheid losgebarsten. Microsoft kocht Activision, Sony nam Bungie over en de Embracer Group kocht onlangs nog Crystal Dynamics op.

Uitgever en ontwikkelaar van Take Two, onder andere eigenaar van Rockstar en ontwikkelaar van mobiele games Zynga, liet tijdens een telefoongesprek met investeerders weten dat ze het liefst onafhankelijk willen blijven.

We’re a public company, and we’re here for the shareholders. That said, our track record of creating value as an independent enterprise is pretty terrific, especially if you exclude the last three months. We think there’s plenty of great times ahead [for us] and we like being an independent organization. But we’re here for the shareholders.

Take Two CEO Strauss Zelnick

Hij ging zelfs nog verder en zou het liefst zijn ogen open houden voor eventuele overnames van andere bedrijven om zo Take Two sterker te maken dan dat ze nu al zijn.

Ik denk dat we enkel kunnen afwachten om te zien wat de toekomst zal brengen voor Take Two. Maar mij lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat zij op korte termijn overgenomen gaan worden door een andere, grotere partij.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.