Nieuwe gameplay trailer voor Mario Strikers: Battle League Football

FIFA komt met een eigen voetbalspel, EA heeft zijn EA Sports FC, Konami heeft Football en op 10 juni komt Nintendo’s Mario Strikers: Battle League Football. Ik denk dat voetbalfanaten die graag een virtueel balletje trappen de komende tijd dus niet te klagen zullen hebben.

Allemaal voetbalgames dus, en toch allemaal net een tikkeltje anders. En dat geldt zeker voor Nintendo’s aanpak.

In Mario Strikers: Battle League Football kunnen we een team vormen van bekende personages uit het Paddenstoelenrijk, inclusief Mario, Peach, Donkey Kong en Toad, en lokaal met maximaal acht spelers of online spelen. Daarbij kunnen spelers de tegenpartij met teamtackles passeren, tegenstanders omver beuken, of een Strikebol grijpen voor een hyperschot die twee punten op kan leveren. Overtredingen bestaan niet in Strike – dus kies zelf maar hoe je afrekent met het andere team!

Elk personage blinkt uit in verschillende eigenschappen. Omdat er geen regels gelden, zijn beschermende middelen geen overbodige luxe. Daarom kunnen spelers stoere uitrusting aan hun personages toevoegen om hun eigenschappen te versterken en diepere strategieën mogelijk te maken. Zo kunnen personages met bepaalde uitrustingen bijvoorbeeld sneller bewegen, makkelijker scoren of beter tackles weerstaan.

Wanneer we er klaar voor zijn, kunnen we met hun vrienden samenkomen in de online-only Strikersclub-mode. In deze spelstand kunnen spelers hun eigen club vormen met maximaal 20 strikers of toetreden tot een bestaande club, om het vervolgens op te nemen tegen andere clubs voor punten en een hogere plek in het klassement van elk seizoen. Club-bezitters kunnen de outfits van hun club zelf aanpassen en krijgen na elke wedstrijd tokens die ze kunnen gebruiken om het clubstadion aan te passen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)