Dead Space verschijnt op 27 januari 2023

Dead Space Remake

Begin je angsthormonen maar al te trainen, want ontwikkelaar Motive en uitgever Electronic Arts hebben zopas bevestigd dat we vanaf 27 januari 2023 aan de slag kunnen met Dead Space!

Dat heeft het team gedaan tijdens de tweede Developer Livestream ‘Crafting the Tension’. Hierin geeft het team van Motive een inkijk in hoe ze de game naar moderne visuele standaarden proberen te tillen en hoe ze de originele omgevingen, personages en VFX opnieuw vanaf de grond opgebouwd hebben.

“Het ontwikkelen van deze remake was geweldig voor ons bij Motive. We zijn groot fan van de franchise en willen deze behandelen met het respect dat hij verdient. Daarnaast is het fantastisch om de reacties van spelers te zien, terwijl we samen met hen deze ontwikkelingsreis doormaken”, aldus Phillippe Ducharme, Senior Producer van Dead Space“We maken geweldige vorderingen op onze weg naar de Alpha, en we kunnen met trots aankondigen dat de game volgend jaar in januari wordt uitgebracht. We kunnen niet wachten om zowel oude als nieuwe spelers te laten zien hoe we de originele ervaring in de remake hebben verbeterd om net zo veel impact te hebben op deze generatie.”

Door verbeteringen zoals dynamische, volumetrische belichting te combineren met atmosferische en omgevingseffecten die in full-HDR zijn gerenderd, zou Dead Space ons nog meer in zijn universum moeten trekken alsof we écht door de beklemmende gangen van de USG Ishimura zouden lopen.

Wij zijn alvast benieuwd of dit een geslaagde remake wordt en kijken dan ook uit naar 27 januari 2023 wanneer Dead Space beschikbaar komt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.