Sony verscheepte tot op heden 19 miljoen PS5-consoles

PlayStation 5

Het is nog steeds niet eenvoudig om een PlayStation 5-console op de kop te tikken, maar toch slaagde Sony er in om maar liefst 19 miljoen consoles te verschepen. Dat maakte de consolefabrikant vandaag bekend via zijn resultatenrapport.

We geven het toch graag nog eens mee: er zijn wel degelijk PS5-consoles te vinden in de winkels. Je moet er wel snel bij zijn, dat wel, maar ze zijn er. En zelfs als je ze niet ziet liggen, vraag er eens achter aan een verkoper, of reserveer een exemplaar. Het is doenbaar!

Sony bevestigde dat er op 31 maart 2022 19,3 miljoen PlayStation 5-consoles zijn verscheept. Hiervan werden 2 miljoen consoles verscheept in de eerste drie maanden van 2022, wat 1,3 miljoen minder is dan in hetzelfde fiscale kwartaal in 2021.

Sony had gepland om het PS5-consoletekort tegen het midden van 2022 onder controle te krijgen. Het is echter zo dat de huidige productie nog steeds ver onder de vraag van het publiek ligt. Dit heeft natuurlijk nog steeds te maken met het wereldwijde tekort aan chips jammer genoeg.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)