Ubisoft Montreal neemt ontwikkeling Prince of Persia: The Sands of Time remake zelf in handen

Prince of Persia The Sands of Time

We sprongen een gat in de lucht toen we vernamen dat Prince of Persia: The Sands of Time een remake zou krijgen. Na het bekijken van de eerste beelden was het enthousiasme al een pak minder. Het gevolg was dat de voorziene release van 2021 werd uitgesteld, en dat het daarna ijzingwekkend stil bleef rond de game. Tot vandaag.

Vandaag heeft Ubisoft Montreal via Twitter laten weten dat ze de ontwikkeling zelf in handen zullen nemen, en de game zelf zullen afwerken. De teams van Ubisoft Mumbai en Ubisoft Pune zullen dus niet verder werken aan deze remake.

De ontwikkeling van Prince of Persia: The Sands of Time Remake zal nu worden geleid door Ubisoft Montréal, de geboorteplaats van de epische Sands of Time-trilogie. Deze beslissing is een belangrijke stap en het team, voortbouwend op het werk dat door Ubisoft Pune en Ubisoft Mumbai is bereikt, zal nu de tijd nemen die ze nodig hebben om te hergroeperen op de omvang van de game om u de beste ervaring te leveren voor deze remake van een all-time klassieker, wanneer het klaar is,” luidt het officiële bericht.

Hoe zou het trouwens met Beyond Good & Evil 2 zijn ondertussen vragen wij ons af…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)