Xbox Series X/S, en niet PS5, is de grote winnaar van het eerste kwartaal van 2022

Xbox Series S

De voorbije maanden konden we reeds meedelen dat Xbox Series X|S het op vlak van verkoop beter deed dan PlayStation 5. Genoeg zo blijkt om Xbox Series X|S tot winnaar van het eerste kwartaal van 2022 te kronen.

Microsoft heeft vandaag zijn meest recente winstrapport gepubliceerd. Niemand minder dan CEO Satya Nadella bevestigde dat Xbox Series X|S niet alleen in maart beter deed dan de PS5, maar in het hele eerste kwartaal van 2022.

Er viel trouwens ook goed nieuws te rapen voor Xbox Game Pass. Daar steeg de speelduur het afgelopen jaar met maar liefst 45 procent.

Microsoft/Xbox gaf daarbij onderstaande verklaring vrij:

Onze ambitie is om gamers in staat te stellen te gamen wanneer, waar en hoe ze maar willen. Met onze consoles uit de Xbox-serie X en S hebben we al twee kwartalen op rij wereldwijd marktaandeel gewonnen, en dit kwartaal zijn we marktleider onder de next-gen consoles in de Verenigde Staten, Canada, Noord-Amerika en West-Europa.

Met Xbox Cloud Gaming herdefiniëren we de manier waarop games worden gedistribueerd, gespeeld en bekeken. Tot nu toe hebben meer dan 10 miljoen mensen games gestreamd. […] Onze Game Pass-bibliotheek bevat nu honderden titels voor pc en consoles, waaronder meer games van externe uitgevers dan ooit tevoren. Miljarden uren zijn gespeeld door abonnees in de afgelopen 12 maanden, een stijging van 45 procent.”

We zijn benieuwd of Sony’s vernieuwde PlayStation Plus een antwoord zal bieden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)