Picasso, Magritte of Dali achterna in het Belgische Painting VR

Schuilt er een Picasso of een Dali in jou maar is het voorlopig allemaal nog kribbel krabbel? No problemo! Dankzij het Belgische Painting VR kan ook jij jezelf een weg naar de onsterfelijkheid en meteen ook de grootste schilders der aarde, euhm, schilderen (of spetteren).

Painting VR, ontwikkeld door de Belgische studio Oisoi Studio, is heel praktisch, gemakkelijk te begrijpen en gericht op alle leeftijden. Speel wat en voel de ontspannende voldoening van het aanbrengen van grote hoeveelheden verse verf op een doek. Leer jezelf de basisprincipes van kleuren, het schilderproces en krijg de kunst van compositie geleidelijk onder de knie.

Verscherp je vaardigheden door te experimenteren met de gereedschappen en technieken die je tot je beschikking hebt, en maak deel uit van een nieuwe golf digitale kunstenaars. Als u klaar bent, kunt u uw werk delen met de Painting VR gemeenschap, of zelfs met de wereld! En dat alles zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opruimen achteraf!

Ik krijg trouwens spontaan kriebels bij de herhalingen van The Joy of Painting uit de jaren ’80 die recent nog op tv te zien waren. Maar dat is weer een ander verhaal…

Als je dus zin hebt om jezelf te bekwamen in de nobele schilderskunst (en een VR-set in huis hebt) dan zal dit je zeker kunnen boeien.

Beschikbaar via Steam en de Meta Quest Store.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)