Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 16 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend ga ik kamperen! Yep! Ik sla mijn tenten op in de buurt van Stormveil Castle, gelegen in de bossen van The Lands Between, een uitgestrekt domein geregeerd door koningin Marika de Eeuwige. Vraag daar maar eens naar in de les geschiedenis op school! Wedden dat je leraar van zijn stoel valt? Het is me trouwens gelukt om mijn eerste baas neer te halen in Elden Ring, namelijk Margit, the Fell Omen. Driewerf hoera voor mezelf!

Nu de laatste aflevering van het tweede deel van seizoen 11 van The Walking Dead er op zit, ben ik begonnen aan Snowfall op Fox. Het is 1983 in Los Angeles. De stad heeft te maken met de eerste crack-cocaïne epidemie en de invloed ervan op de cultuur van de stad. In Snowfall kruisen de levens van een drugshandelaar, een worstelaar, een CIA-agent en de dochter van een misdaadbaas elkaar. En dat verloopt niet altijd volgens plan of van een leien dakje…


MrRolfson

Verdorie het weekend is er alweer! Na een korte werkweek kijk ik opnieuw enorm uit om, zeker al op zaterdag, te genieten van het zonnetje. Maar gamen staat uiteraard ook op het menu met de nodige potjes Fortnite met ons knalkwartet. Daarnaast ga ik ook aan de slag met de PS5-versie van Chernobylite. Praga en RoMa waren al enorm enthousiast over respectievelijk de pc- en PS4-versie van de game. En nu is het aan mij om te checken wat de current-gen update in petto heeft.


Lazlo

Een weekend waarin ik de televisie helemaal voor mezelf heb. Met andere woorden: tijd om eens goed door te gamen op de titels waar ik nu al weken plezier aan beleef: Horizon: Forbidden West en F1 2021.

Dat wil niet zeggen dat ik uitsluitend aan het scherm gekluisterd zal zitten. Zo kun je me vanavond op één van de vele plastic zitjes terugvinden in het Sportpaleis, voor The Night of the Giants: een date met m’n favo Belgische basketbalploeg. En morgen gaat bibi ook een keer babyborrelen.

Over basketbal gesproken: het zijn Playoffs in de NBA. Zo staan er nog enkele toppers op het programma, waaronder Boston Celtics versus Brooklyn Nets; een verhitte clash der titanen waar ik geen seconde van wil missen.


auron_sagara

Geweldig, weer weekend zeg. Mijn plan om in mijn verlof Deathloop uit te spelen is gigantisch mislukt. Dit weekend moet ik enkele uren in de game steken, maar zit op dit moment op de moeilijkste target, Fia.

Na iets meer dan 2 jaar, gaat het op zaterdag eindelijk gebeuren. Terug een gamenight. Boardgames als Massive Darkness, Elder Signs en Dixit staan op de planning. Terug de bende bij elkaar, we kijken er enorm naar uit.

Op gebied van series ben ik met het vrouwtje verslingerd aan de Netflix serie The Haunting of Hill House. Wie een beetje van horror houdt zit goed met deze reeks.


High_LordWolnir

Met het verlengde weekend van vorige week heeft het niet lang geduurd vooraleer dit weekend weer voor de deur stond. Hoewel ik al meer dan drie jaar in Antwerpen woon, heb ik het MAS nog nooit bezocht. Het verbaast mij dat ik de stad nog niet ben uitgezet. Hoogtijd dus om zaterdag eens een bezoekje te brengen aan dit prachtige museum. Aangezien het prachtig weer wordt, zal er ten volle van geprofiteerd worden met een terrasje en een drankje achteraf (en vooraf?).

Op zondag maak ik tijd voor mezelf klaar. Het is er vorige week niet van gekomen om aan Life is Strange: True Colors te beginnen. Daar komt dit weekend zonder fout verandering in. Nu er in mei een aantal titels uitkomen die hoog op mijn lijstje staan, is het tijd om het Life is Strange-tijdperk af te sluiten.


RoMa

Er zal wat afgeraced worden dit weekend. Ik amuseer me nog steeds met Gran Turismo 7. Daar zijn nu ook bliksemsnelle tweewielers bijgekomen dankzij MotoGP 22. Ook een zeer sterke titel, dat lees je in m’n review.

Verder wacht me de moeilijke keuze welk nieuw single player avontuur ik aanvang na Ghostwire: Tokyo. Waag ik het op Elden Ring? Of laat ik alle frustraties achterwege met LEGO Star Wars: The Skywalker Saga? Of toch maar eindelijk Dying Light 2: Stay Human? Mogelijks gebruik ik het hele weekend om te twijfelen tussen m’n opties.

Op Netflix is het eindelijk tijd voor het nieuwe seizoen van Better Call Saul. Vince Gilligan, je bent een genie!


Ardtieboy

Vorig weekend ben ik er eindelijk in geslaagd het hoofdverhaal van Pokémon Legends: Arceus uit te spelen. Het voelde wat als een bevrijding, want nu kan ik me helemaal toespitsen op de leukste aspecten van de game zijnde de zijqueesten, het jagen op shinies en het vervolledigen van mijn Pokédex.

Ook schrok ik me rot toen ik zag dat de eerste Tiny Tina’s Wonderlands-DLC in de steigers staat. Ik ben helemaal nog niet klaar met de moedergame! Er is dus nog wat werk aan de winkel.

Jammer genoeg zal dit niet dit weekend zijn, want zaterdag trek ik naar Technopolis waar ik samen met enkele collega’s een STEM-workshop geef in het kader van het Formula Student Festival. Spring gerust eens binnen als je in de buurt bent!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.