Gearbox onthult Eyes In The Dark, een nieuwe indie roguelite platformer

Gearbox die ken je natuurlijk maar al te goed van de Borderlands-games. Maar daarnaast durft de studio ook al eens investeren in indiestudio’s en indiegames. Een van die games is het pas aangekondigde Eyes In The Dark, een nieuwe roguelite platformer,

De game, die eigenlijk door het leven gaat als Eyes in the Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom, wordt ontwikkel door Under The Stairs, en uitgegeven voor Gearbox Entertainment.

Het verhaal gaat als volgt: Met Victoria’s zaklamp en katapult moet je op zoek naar haar grootvader en Bloom Manor bevrijden van de duisternis die het heeft geteisterd. (En als ik batterijen en zaklamp hoor, dan denk ik bijvoorbeeld aan Outlast… en dan weet ik genoeg).

Gelukkig laat Gearbox weten dat je extra batterijen kan vinden. Je kan krachtige nieuwe voorwerpen vinden en verzamelen om je arsenaal te upgraden voor twin-stick shooter-actie, en de strijd aan te gaan met dodelijke Guardians in een steeds veranderend landhuis.

Want, dit is wel cool, Bloom Manor verandert bij elke playthrough, en zodra je een nieuw gebied betreedt, kun je kiezen uit verschillende manieren om je kracht en de moeilijkheidsgraad van de run te verhogen voor een ervaring op maat.

Eyes in the Dark creëert een sfeer van eenzaamheid en isolatie, terwijl het je de middelen geeft om uiteindelijk als een sterker persoon uit de ervaring te komen,” zegt Filip Neduk, game designer bij Under the Stairs. “Victoria’s beproeving – alleen door het landhuis gaan en haar angsten onder ogen zien – weerspiegelt de behoefte van de speler om de mechanieken van het spel te leren en onder de knie te krijgen om verder te komen; je gaat samen door dit avontuur.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)