Raap geen ondergoed op van andere spelers in Elden Ring

Elden Ring

Yep! Je leest het goed! Raap geen ondergoed op van andere spelers in Elden Ring. De reden? Je zal een ban aan je broek krijgen. Raar verhaal? Yep! Raar maar waar…

Zoals de ervaren ratten weten, want ik wist het niet, kan je in Elden Ring cadeautjes achterlaten voor andere spelers in de multiplayer. Deze gaan van gear en wapens tot, hier komt ie, een onderbroek.

En dat is normaal trouwens. De games van FromSoftware, van Demon’s Souls tot Bloodborne tot Elden Ring, hebben een algemene regel als het gaat om pantsers, wapens en andere voorwerpen die je kunt uitrusten: Als iemand anders in de wereld het draagt of hanteert, kun jij het ook uitrusten.

Nu persoonlijk zou ik nooit een onderbroek van een andere speler oprapen, maar er zijn wel degelijk spelers die dat doen. En die hebben het nu dus letterlijk aan hun broek: een ban!

Nu krijgen sommige spelers dus een waarschuwing: Verwijder de slipjes of krijg een soft-ban. Een soft-ban betekent dat een speler nog steeds de multiplayer kan gebruiken, maar in plaats daarvan in een “quarantaine” wachtrij wordt gegooid met andere soft-banned spelers.

Vraag het maar aan deze speler die na 220 uur spelen, het aan zijn rekker had…

In berichten aan soft-banned spelers gepost op Reddit, zei FromSoft dat spelers het item moeten verwijderen, soms het verwijderen van een heel save-bestand, om te voorkomen dat ze worden geschorst.

Een vreemd verhaal…

Van deze slip kan je dus maar beter afblijven…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)