“PlayStation VR2 in 2022 niet in de rekken.”

Sony PlayStation PS VR2 Headset

Yep, ik kijk eigenlijk wel enorm hard uit naar de release van de PlayStation VR2. Ik ben al enkele maanden aan het twijfelen om een Meta Quest 2 in huis te halen, maar voor een of andere reden wacht ik liever op de release van PlayStations VR-bril.

Niet alleen omdat de controllers volgens de beschrijvingen van Sony er enorm futuristisch uitzien, maar omdat ik stiekem best wel fan ben van VR-games. Ook al word ik er af en toe toch misselijk van.

Mijn geduld, en dat van menig andere gamer, zal volgens Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants nog wat op de proef gesteld worden. Want volgens hem moeten we niet rekenen op een release van de PlayStation VR2 in 2022.

Door de vele chiptekorten (ja, die weer) op de markt zou het Sony niet lukken om de intern vooropgestelde release van 2022 te halen. Hoewel Sony zelf nooit publiekelijk een releasedatum heeft genoemd, zou men intern toch serieus balen van dit uitstel.

Het uiterlijk en de specificaties van de PlayStation VR2-headset werden enkele maanden geleden aangekondigd. Zo beschikt de bril nu over OLED-schermen met een resolutie van 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en een gezichtsveld 110 graden. Bovendien zit er inside-out-tracking op, waardoor er geen externe camera meer nodig is én koppel je de headset nu met slechts één kabel aan je console. Vaarwel mini-PS4-blokje!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over '“PlayStation VR2 in 2022 niet in de rekken.”'

  1. zelfs 1 kabel is teveel.
    Ik kan mijn Quest 2 ook aan PC hangen met kabel, maar geruik hem altijd draadloos in combinatie met PC

Reacties zijn gesloten.