Is Riot Games’ Valorant onderweg naar consoles?

Riot Games free-to-play shooter is reeds een flinke poos beschikbaar op pc. En het ziet er nu naar uit dat we stilaan ook mogen beginnen te hopen op een consoleversie. Iets wat Riot Games in het verleden trouwens reeds beloofde.

Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste verschenen er op de site vacatures waarin het team op zoek gaat naar onder andere een Senior Game Designer voor Valorant. Deze zal zich moeten bezighouden met het “ontwerpen en verfijnen van features, modi en systemen om consolegames op de markt te brengen”.

De tweede reden komt van dataminers. Zij ontdekten namelijk verwijzingen naar consoleversies. Volgens hen werd er met een recente update nieuwe code toegevoegd aan de gamefiles van Valorant. Met daarbij, zoals je hieronder kan zien, vermeldingen van zowel PlayStation Network als Xbox Live.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)