Roguelike This Means Warp is nu verkrijgbaar op Steam Early Access

De Iers/Canadese indie-ontwikkelaar Outlier Games heeft vandaag zijn eerste Steam Early Access-titel gelanceerd: This Means Warp – een top-down spaceship management game die de adrenaline van realtime multiplayer combat combineert met het strategisch denken van een roguelike.

This Means Warp speelt zich af in een dystopie met een cartoonachtige twist. Zodra de hele bemanning uit de luchtsluis wordt gezogen, moeten spelers een gevaarlijke reis door het heelal maken – alleen of met vrienden – waarbij ze in lastige situaties verwikkeld raken.

This Means Warp is geïnspireerd op roguelikes zoals FTL en partygames zoals de Overcooked-serie. Spelers worden aangemoedigd om samen te werken, tactisch te denken en slimme strategieën toe te passen terwijl ze hun schip door een vijandig, in fases gegenereerd universum leiden in hectische, realtime ruimtegevechten. 

This Means Warp is ontworpen met multiplayer en herspeelbaarheid in het achterhoofd. Spelers besturen bemanningsleden aan boord van een schip, bemannen verschillende systemen, richten wapens en voeren reparaties uit, en uiteindelijk stippelen ze een koers uit door de verraderlijke leegte van de ruimte.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)