Nieuwe update laat je games vastpinnen voor Quick Resume op Xbox Series X|S

Xbox Series X|S Console

Voor mij is een van dé features van de Xbox Series X|S de Quick Resume-functie. Hiermee kan je tot twee games in de achtergrond laten draaien om zo snel verder te gaan.

Het nadeel is dat je tot voor kort geen vat had op welke games op de achtergrond actief bleven. Als je een derde game startte en je console afzette, werd de laatst gespeelde game uit de lijst gegooid.

Daar komt met de nieuwste systeemupdate eindelijk verandering. Want na het installeren van de update kan je tot twee games vastpinnen in het Startmenu. Hierdoor krijg je dus meteen een pak meer controle over je games.

Een andere feature die met de nieuwste update wordt toegevoegd is de mogelijkheid om de functie van de share-toets in te stellen naar wens. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om met die toets je televisie te muten, je friendslist te openen of een van de vele andere features.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.