Rusland denkt eraan om softwarepiraterij te legaliseren

De laatste dagen hebben heel wat ontwikkelaars, uitgevers én entertainment- en softwarebedrijven besloten om geen diensten meer aan te bieden in Rusland. De reden hiervoor hoeven we je niet meer te vertellen.

Natuurlijk heeft dit zijn invloed op de Russische economie en IT-wereld. Rusland heeft daar nu een oplossing voor, of tenminste overweegt hiervoor een oplossing te hebben. Het land heeft namelijk besloten, correctie overweegt, om softwarepiraterij te legaliseren. Dat is toch wat de Russische krant Kommersant laat uitschijnen.

Volgens een lokale expert zou de meeste software vandaag op abonnementsbasis aangeboden worden, al dan niet (deels) in de cloud. Stopt die dienstverlening echter, dan is de toegang tot servers sowieso geblokkeerd.

Piraterij wordt dus niet overal en voor alles gelegaliseerd. Al kan het volgens Kommersant ook zijn dat deze legalisatie tijdelijk als een soort van overgangsmaatregel moet gezien worden, eventueel als een overstap naar Russische software, waarbij het ook legaal zou zijn voor producten waar geen Russisch alternatief voor is.

Als dat maar goedkomt denken wij dan.

Met dank aan Diego VH om dit bericht in te sturen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)