Dying Light 2 presteert best ok op last-gen consoles

Dying Light 2 Stay Human

De dames en heren van Digital Foundry doen niets liever dan de performance van games tot het draadje te testen. Ze staan dan ook niet voor niets bekend als dé technische krakken van de gamesindustrie.

In hun nieuwste video richten ze hun pijlen op de last-gen versie van Dying Light 2, hiermee bedoel ik dus de PlayStation 4 en Xbox One consoles.

Eigenaars van die consoles hielden waarschijnlijk hun adem in. Want sinds de schande van Cyberpunk 2077 op die consolegeneratie, is het toch altijd angstvallig uitkijken naar hoe nieuwe games op de oude consoles draaien.

Digital Foundry heeft die versies zwaar op de rooster gelegd en vergeleken met elkaar. Hun conclusie is dat deze versies best goed presteren. Het grote verschil met deze versie ten opzichte van de current-gen consoles is dat er meer realistische licht- en omgevingseffecten heeft. De basis assets van de game zijn dan voor het grootste deel hetzelfde bij beide generaties.

De basisversie van de PS4 en Xbox One draait op een vaste resolutie van 864p en een vaste framerate van 30fps. De PlayStation 4 Pro en Xbox One X draaien de versie dan weer op de vaste resolutie van 1080p en een bijhorende framerate van 30fps. Alle versies lijken deze framerate goed te houden, met uitzondering van de PS4 Pro. Die console moet de framerate af en toe laten vallen én heeft ook meer last van screen-tearing.

Dying Light 2: Stay Human is sinds vrijdag te koop en je mag zéér binnenkort ons oordeel over deze game verwachten!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.