“Warzone 2 dumpt oudere consoles en je huidige progressie”

Season na season kopen heel wat gamers, waaronder ook ondergetekende, de battle pass, bundels en eventueel andere cosmetics. En elke keer opnieuw spelen we om progressie te maken. Maar zou dit allemaal ‘voor niks’ geweest zijn? Dat is mogelijk volgens een gerucht dat steeds luider klinkt…

Volgens Bloomberg is Warzone 2 al een poos in ontwikkeling, dit samen met twee andere projecten uit de franchise, bij Infinity Ward en Treyarch.

Tom Henderson stuurt dan weer het nieuws de wereld in dat Warzone 2 een nieuw begin zal zijn voor de free-to-play franchise, die alleen naar PC en nieuwe consoles zal komen.

Hij geeft ook aan dat je niet in staat zal zijn om je progressie van de huidige Warzone over te dragen naar Warzone 2. Dit betekent dat Warzone slechts een levensduur zou hebben van 3-4 jaar, wat niet is wat de fans verwachten.

Warzone heeft al heel wat grote crossovers gekend en fans hebben al heel veel centen uitgegeven aan cosmetis en bundels. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele uren die ze geinvesteerd hebben om te levellen seizoen na seizoen.

Hoewel dit al vervelend lijkt voor degenen die veel hebben uitgegeven aan Warzone, is het nog maar de vraag wat er met het spel zelf gaat gebeuren na de lancering van het vervolg.

Als Activision een probleemloze en succesvolle launch wil voor Warzone 2, dan zal het waarschijnlijk de originele Warzone-servers moeten sluiten wanneer het vervolg beschikbaar is. Maar wat dan met al je investeringen?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)