Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 51)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Het is weekend, maar vooral Kerstmis… Ik vrees dus dat ik dit weekend niet veel aan gamen zal toekomen jammer genoeg. Alhoewel ik bij momenten toch creatief genoeg zal zijn in het bedenken van uitvluchten. Ja maar schat, ik heb zin in een vluggertje… Zij enthousiast, en ik dan eraan toevoegen dat ik snel mijn dailies in Halo: Infinite moet doen. Snapjem?

Qua series probeer ik toch het laatste seizoen van Britannia uit te kijken, en met The Witcher S2 te beginnen. En dan blijft er nog die ene iconische en absolute kerstfilm ever! En dat is NIET Home Alone beste vrienden, maar Die Hard!


Frumberto

Het is altijd hetzelfde probleem tijdens de feestdagen. Je kan overal deals scoren om nieuwe games aan te schaffen, maar eigenlijk heb je niet meteen tijd om ze te spelen aangezien je andere verplichtingen hebt. Het verbaast mij eigenlijk dat nog er geen game à la ‘Christmas Family Dinner Simulator’ bestaat? Dat zou op zich nog wel kunnen werken, als je ziet welke simulator games mensen allemaal spelen. Als ik komend weekend kan gamen, zal het wellicht blijven bij enkele potjes Halo: Infinite.

Wat mag er zeker niet ontbreken tijdens kerstmis? Bruce Willis, Professor Snape aka Hans Gruber en de beste oneliners uit de filmgeschiedenis. Je kan het al raden, in mij huiskamer zie ik elk jaar traditioneel Die Hard. De beste en enige gepaste kerstfilm voor jong en oud. Fijne feestdagen en “Yippee-ki-yay, motherfucker!”


Ardtieboy

Het jaar is alweer voorbij gevlogen! Traditioneel neem ik dan ook een weekje verlof om weer tot rust te komen om zo 2022 met een frisse neus aan te vatten. En hoe beter tot rust komen dan met een gigantische backlog-berg aan games, een fleece dekentje, een blister Daflagans en iets voor de indigestie van kerstavond! Voor het eerst sinds lange tijd heb ik ook geen review op mijn naam staan, wat betekent dat ik om het even wat kan spelen!

Sinds kort ben ik weer diep in Destiny 2 getuimeld. Door de Anniversary Pack ging het vlammetje weer aan en ben ik vastberaden de nieuwe maximum Light Level te behalen. Ook ben ik op enkele websites en databases beland die onthullen hoe diep de meta wel niet achter de game is. Als klap op de vuurpijl is The Dawning, het jaarlijkse Kerstevent, ook weer present! Virtuele koekjes bakken is daar de boodschap.

Als ik het even rustiger aan wil doen, ga ik me wellicht aan Pokémon Shining Pearl wagen. Ook daar ben ik in de meta van de game verzeild geraakt en probeer ik allerhande rare zaken uit om shiny Pokémon te vangen. Ook The Underground blijft een belachelijk verslavend element in de game. Op mijn to-do-lijstje heb ik ook nog enkele andere games zoals Biomutant en Cyberpunk 2077 staan. Van die laatste ben ik nog steeds aan het twijfelen of ik hem in zijn volle glorie kan bewonderen of als het nog steeds datzelfde drolletje is van bij de release. Anyway, genoeg werk voor de boeg!


High_LordWolnir

Na een drukke decembermaand op het werk heb ik nu een welverdiende week vakantie. En vakantie betekent voor mij veel gamen. Gamen doen we dit weekend op zondag. Ik ben aanbeland bij de laatste Resident Evil-game uit de serie. Ongeveer een half jaar geleden begon ik de volledige serie in chronologische volgorde te spelen. Het gaat dus vreemd aanvoelen om in 2022 en waarschijnlijk ook 2023 geen Resident Evil game te spelen. Ik ben benieuwd of Village even goed (of zelfs beter) gaat zijn dan Resident Evil 7: Biohazard, dat echt wel een goede game was.

In Far Cry 6 is het einde nog lang niet in zicht. Tijd om komende week dichter aan het einde van het Castillo-tijdperk te geraken. Indien ik voor iemand nog sigaren moet meebrengen voor nieuwjaar, nu is het ideale moment om dit te laten weten.

Ook zal ik dagelijks nog wat potjes in Call of Duty: Vanguard spelen. Afgelopen week heb ik niet al te veel kunnen spelen waardoor mijn voortgang in Season 1 van de Battle Pass voorlopig blijft steken op Tier 37. Ik wil en zal Tier 100 halen dus ik heb nog wat werk voor de boeg. Wie ergert zich nog blauw aan Krampus?


auron_sagara

Vanavond zal ik zoals vele onder ons gezellig tafelen met familie en/of vrienden. Ik weet al wat er voor mij onder de kerstboom ligt en dat zal dan ook diezelfde avond uitgepakt worden, Deathloop is een van de cadeau’s. Het perfecte moment ook, aangezien ik enkele dagen geleden Marvel’s Guardians of the Galaxy heb uitgespeeld. Deathloop komt dus aan de beurt als nieuwe single player game.

Ik ga naast het feesten ook nog proberen mijn battlepass van Vanguard naar lvl 100 te krijgen, op deze moment sta ik op lvl 91. Aangezien voor mij Returnal Game of the Year is, heb ik deze nog eens gedownload om het jaar af te sluiten met mijn beste game van het afgelopen jaar en heb me de moeilijke opdracht gegeven om de platinum trophy binnen te halen.

Op gebied van series stond ik vorige week nog doodsangsten uit puur door de keuzestress. The Walking Dead, Locke & Key en Elementary waren de series waar het tussen ging en uiteindelijk is Elementary als winnaar uit de bus gevallen. Boardgames gaan dit weekend ook aan de beurt komen, dit met de nieuwe aanwinst van Batman: The Animated Series Boardgame.


Lazlo

De multiplayer van Call of Duty: Vanguard heeft z’n haken diep in mij geslagen. Ik heb dan ook voor de eerste keer ooit een Battle Pass aangeschaft, waar ik intussen toch al ruim een derde van gecleared heb.

Je zou er bijna geen goesting door hebben om de komende dagen van achter je tv te komen. En toch zal ook ik vanavond en morgen de buik rond eten aan enkele heerlijke kerstdiners.

En bij kerst hoort ook een leuke kerstfilm. Zo staat ook dit jaar Klaus op het menu; een heerlijke animatiefilm op Netflix die ik steevast kan aanraden als de beste kerstfilm die ik ooit zag. Je leest het al: veel tijd voor Call of Duty zal er uiteindelijk niet overschieten …


Luca

Het is weer de tijd van het jaar en dan heb ik het deze keer eens niet over het hele kerstgebeuren, want voor mij is namelijk een veel minder aangename periode aangebroken; de examens staan weer voor de deur. Naast het enorme gezwoeg dat hiermee gepaard gaat, is dit jammer genoeg ook een periode waar ik niet al te veel tijd heb om mijn favoriete hobby de nodige aandacht te geven die ze verdient. Het gamen zal dus onvermijdelijk wat op de achtergrond worden geschoven, maar als ik de tijd vind, zal ik die zeker ook grijpen om mezelf toch die kleine momentjes van ontspanning te gunnen.

Zo zal ik me onder meer nog steeds blijven verdiepen in het laatste ‘schouwspel’ van EA Sports; FIFA 22 genaamd. Ik ben ondertussen opgeklommen tot de Elite Division, waar ik de strijd mag aangaan met ’s werelds beste FIFA-spelers. Elke wedstrijd belooft weer een pittige strijd te worden, maar ik laat me hierdoor zeker niet ontmoedigen. Ik ben razend benieuwd wat mijn hoogst haalbare ranking zal zijn.

Het is bovendien mijn allerlaatste blokperiode, maar veel tijd om te bekomen zal ik echter niet hebben, aangezien er vanaf februari direct een anderhalfjaar-durende stage op mij staat te wachten. 2022 heeft dus niet al te veel rooskleurige vooruitzichten voor mij in petto, maar ik laat me hierdoor zeker niet ontmoedigen; het gamen must go on!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.