Elden Ring ziet er ‘ongelooflijk’ uit volgens George R.R. Martin

Elden Ring

George R.R. Martin zal voor de meeste mensen vooral bekend staan als de auteur van ‘A Song of Ice and Fire’, de serie boeken waarop Game of Thrones gebaseerd is. Ook schreef hij mee aan het achtergrondverhaal van Elden Ring, het nieuwste spel van From Software dat binnenkort verschijnt.

In zijn persoonlijke blog heeft de auteur het volgende te vertellen over zijn samenwerking met From Software: ‘Een paar jaar geleden vroegen Hidetaki Miyazaki en zijn ongelofelijke team, de makers van de Dark Souls serie, mij vanuit Japan om hen te helpen met het creëren van het achtergrondverhaal en de geschiedenis voor een nieuw spel waaraan ze toen werkten. Videogames zijn niet echt mijn ding. Maar dit aanbod kon ik niet weigeren. Miyazaki en zijn team waren baanbrekend werk aan het doen met prachtige kunst en wat ze van mij wilden, was gewoon een diepe, donkere resonerende wereld creëren die diende als basis voor het spel. En toevallig houd ik er van om werelden te scheppen en een denkbeeldige geschiedenis te schrijven. Dus ik deed mijn deel en gaf het door aan mijn nieuwe vrienden in Japan. Vanaf daar namen zij het terug over. Videogames zijn tegenwoordig net zo groot als films (zelfs groter) en het duurt net zo lang om ze te maken. Maar de dag van Elden Ring is eindelijk aangebroken. En ik moet zeggen, het ziet er ongelooflijk uit’.

En wie zijn wij om deze man tegen te spreken…

Elden Ring zal op 25 februari 2022 verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.