Nieuwe gameplay trailer voor samurai adventure game Trek to Yomi

Sinds de release van games als Ghost of Tushima of Nioh kunnen we gerust vertellen dat iedereen fan, of toch een beetje, fan is van samoerai. Iets waar Devolver Digital en Flying Wild Hog graag een graantje van willen meepikken met hun Trek to Yomi.

In een nieuwe gameplay trailer tonen beide partijen ons wat meer over hun in ontwikkeling zijnde samurai avontuur Trek to Yomi.

We maken kennis met zwaardvechter Hiroki die een gelofte aflegt aan zijn stervende meester. Hij belooft hem op pad te gaan om zijn volk te beschermen tegen traditionele en bovennatuurlijke bedreigingen. De stijlvolle zwart-wit beelden geven de game het gevoel van een filmische samoerai-film, versterkt door een score die authentiek feodaal Japan moet oproepen.

De combat is de belangrijkste factor in deze trailer. Zoals we zien zijn geduld en timing belangrijk. Je moet immers je vaardigheden gebruiken om je tegenstanders uit balans te brengen en de genadeklap uit te delen. Je zal het niet alleen opnemen tegen speerdragers, boogschutters of zwaardvechters. Je krijgt ook te maken krijgen met wezens uit mythen en legenden die iets meer nodig hebben om neer te halen.

Trek to Yomi komt in het voorjaar van 2022 op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc. En even meegeven dat de game op dag van launch in het Xbox Game Pass-aanbod zit.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)