Sony zou twee keer zoveel PS5-consoles verkocht hebben als Xbox Series X|S

Als je het mij vraagt dan is de zogenaamde console war iets uit lang vervlogen tijden. Haal gewoon de console in huis die je voorkeur geniet of wiens exclusives jou het meest aanspreken. Het neemt echter niet weg dat verkoopcijfers nog steeds een grote rol spelen natuurlijk.

Een PS5 disc met Xbox Series S + game pass en je kan alle games spelen waar je zin in hebt. Of omgekeerd, een Series X met een PS5 digital zodat je alle Sony exclusives ook kan spelen. Het draait tenslotte om de games!

Maar wie verkocht nu de meeste consoles het voorbije jaar? Een kolfje naar de hand van marktonderzoeksbureau Ampere Analyse. Volgens hen heeft Sony vanaf september wereldwijd naar verluidt zo’n 12,8 miljoen PlayStation 5-eenheden verkocht (disc- en digitale modellen gecombineerd), terwijl Microsoft slechts 6,7 miljoen eenheden van zijn Xbox Series-familie heeft verkocht (Xbox Series X en Xbox Series S gecombineerd).

Het onderzoeksbureau schat dat Sony, Microsoft en Nintendo in het derde kwartaal van 2021 wereldwijd 9,1 miljoen consoles hebben verkocht, waarbij de Nintendo Switch iets meer verkocht dan de PS5 (3,91 miljoen Switch-eenheden tegenover 3,42 PS5-eenheden).

Opvallend weetje: Microsofts Xbox Series S zou het beter gedaan hebben dan de Xbox Series X in “verschillende belangrijke markten”. Al werden hier geen cijfers over bekendgemaakt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Sony zou twee keer zoveel PS5-consoles verkocht hebben als Xbox Series X|S'

  1. Aantal doet er voor MS al lang niet meer toe, enkel voor die hard PS fanboys heb ik de indruk. Subscriptions & Xbox Play Anywhere telt voor MS en zien met GP zeker een toekomst, al is die voor mij als gamer niet helemaal duidelijk. Voor mijn portemonnee.& gameplezier voorlopig goed. Ook zijn er heel wat XSX opevorderd voor in de server are’s te plaatsen. PS is sinds de PS4 nog steeds een powerhouse maar moet weer een pak meer van die koek delen met MS (& Nintendo). Had eerder graag gezien hoeveel consumenten aantallen er gemaakt en verkocht zijn om een betere vgl te maken. Maar MS heeft altijd een groter deel vd PC markt in handen en die is eigenlijk geen eigendom van hen. Sony heeft nu ook het licht gezien na de cross-gen die MS eerder toegaf te willen/moeten volgen. In dat opzicht lijkt MS betere perspectieven te hebben dan Sony maar als gamer kan ik dit alles alleen maar toejuichen. Ze maken elkaar beter en wij als gamers profiteren. Wie kan daar tegen zijn 🙂

Reacties zijn gesloten.