De officiële Belgische PlayStation-webwinkel is nu geopend

Vorige week opende de Duitse versie van de PlayStation-webwinkel zijn deuren. Het was toen wachten tot wanneer dat ook voor de Belgische versie het geval zou zijn.

Dat wachten is nu exact een week later voorbij, want vanaf nu kan je jouw favoriete games, consoles en accessoires rechtstreeks bij PlayStation bestellen via de Belgische webwinkel.

Het is best opmerkelijk dat Sony hiervoor kiest, omdat het met deze winkel zijn trouwe retail partners voor een voldongen feit stelt. De kans bestaat dat Sony nu eerst via zijn eigen kanalen items gaat aanbieden, waardoor er misschien tekorten opduiken bij je lokale gameswinkel.

Maar we moeten het vooral positief bekijken en hopen dat Sony op deze manier een groter tegengewicht kan bieden tegen de woekerprijzen die momenteel gevraagd worden voor de PlayStation 5. En dat is niet alleen door de zogenaamde scalpers, maar heel wat retailketens bundelen nu accessoires en games bij de beschikbare consoles om zo geïnteresseerden meer te laten betalen.

En voor je enthousiast naar de webwinkel gaat surfen; nee, de PlayStation 5 is hier ook gewoon uitverkocht…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.