Anton Castillo (Far Cry 6) stuurt je een mail als je stopt met spelen

Anton Castillo, dat is de dictator uit Far Cry 6. En die man doet wat dictators doen: je lastigvallen, letterlijk zelfs. Als je sinds een tijdje gestopt bent met het spelen van Far Cry 6, dan zal hij je letterlijk een mail sturen.

Het zijn vreemde praktijken, en ik heb er in al die jaren dat ik dit doe, inmiddels bijna 23, nog nooit mee te maken gehad. Ik heb het dan over een game, Far Cry 6 in dit geval, die je een mail stuurt als je al een tijdje niet meer speelt of gespeeld hebt.

Sommige spelers kunnen er mee lachen, maar andere gamers vinden het niet zo prettig dat ze door Ubisoft op de vingers getikt en aangemaand worden om Far Cry 6 te spelen. Dat vond ook Brendan Sinclair (Managing Editor voor GamesIndustry.biz). Hij vond het niet kunnen hoe sommige games “spelers lastigvallen als ze durven te stoppen met spelen”. Hij plaatste daarbij ook enkele foto’s als bewijsmateriaal.

Hoe staan jullie tegenover dit soort praktijken? Mogen ontwikkelaars/uitgevers gamers een mail sturen als ze stoppen met het spelen van een bepaalde game? Deze praktijken komen wel voor in andere sectoren, maar in gaming is dit toch een primeur.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)