Aantal Xbox Game Pass-abonnees stijgt minder snel dan verwacht

Xbox Game Pass Logo

Dat Xbox Game Pass een geweldig goede deal is, weten jullie ondertussen wel al. Want voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot alle first-party games van Microsoft, Bethesda én de games die in het EA Play-abonnement zitten.

Het fiscale jaar van Microsoft zit er al eventjes op, dus druppelen de cijfers naar buiten. In een document bedoeld voor de aandeelhouders bevestigd Microsoft dat er tussen 1 juli 2020 en 30 juni 2021 een stijging te noteren viel van 37,5% in het aantal Game Pass-abonnees.

Dat is een grote stijging, maar toch minder hoog dan door Microsoft zelf ingeschat. Zij dachten afgelopen jaar 47,8% te stijgen. Wat de reden is van deze minder hoge stijging, geeft Microsoft niet mee. Al komen ze op een later moment met volledige cijfers en dus waarschijnlijk ook een verklaring.

Ter vergelijking: vorig fiscaal jaar kwamen er maar liefst 85,6% meer abonnees bij. Hoeveel dit er exact zijn, geeft Microsoft niet vrij. Ze doen dit naar eigen zeggen niet om dat ze hiermee de concurrentie geen info willen geven.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Aantal Xbox Game Pass-abonnees stijgt minder snel dan verwacht'

  1. Gamepass is alleen maar een goeie deal als je de meeste games nog niet hebt die erop staan. Maar zoals mij ik heb de meeste games fysiek en dan is de gamepass deal gewoon geld wegsmijten. Ook wetende dat er regelmatig terug games van verdwijnen maakt het niet interessant. Je kan beter gewoon echt goeie games kopen in een sale of een black friday.

Reacties zijn gesloten.