Vader van Master Chief aan het hoofd van splinternieuwe studio van EA

Master Chief Halo

Halo: Combat Evolved wordt tot op de dag van vandaag aanzien als een van de toonaangevende first-person multiplayergames uit de geschiedenis. Ook al kan daarover gediscussieerd worden (*kuch* Unreal Tournament *kuch*), toch kan niemand ontkennen dat Halo een van de grondleggers was van het succes en bestaansrecht van de Xbox-consoles.

Marcus Lehto, een van de bedenkers van Halo die ook wel aanzien wordt als de vader van Master Chief, heeft nu bekend gemaakt dat hij aan het hoofd komt te staan van een nieuwe ontwikkelstudio binnen Electronic Arts. Hij zal een splinternieuwe studio in Seattle leiden dat zich zal richten op de ontwikkeling van first-person games.

Marcus was Art Director tijdens de ontwikkeling van de eerste drie Halo-games en bij Halo: Reach vervulde hij de rol van Creative Director om zo het creatieve pad te bepalen van de game. Daarna was hij onder andere ook aan de slag bij ontwikkelaar Private Division.

Meer dan genoeg ervaring in zijn rugzak om ons reikhalzend naar een eerste aankondiging te laten uitkijken!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.