Ubisoft gaat akkoord met nieuwe Splinter Cell videogame

Eindelijk! En als fan van de reeks herhaal ik het graag nog eens: eindelijk! Volgens bepaalde bronnen heeft de grote baas van Ubisoft zijn akkoord gegeven, en zou de studio volgend jaar de nieuwe Splinter Cell, die zelfs al in productie zou zijn, officieel aankondigen.

Voor je tafels en stoelen aan de kant schuift en een vreugdedansje placeert willen we graag meegeven dat Ubisoft het nieuws nog zelf niet heeft bevestigd.

Het is immers de beruchte Battlefield- en Call of Duty-leaker Tom Henderson die met het nieuws op de proppen komt. De plannen zouden er gekomen zijn om fans terug te winnen na de mobiele en VR-games die een tijdje terug zijn uitgebracht.

De studio die aan het spel werkt is niet bekend, maar bronnen suggereren dat de ontwikkeling niet wordt geleid door Ubisoft Montreal.

Tom schrijft daarover het volgende: “It’s not clear which studios are working on the project, though two people with knowledge of Ubisoft’s plans suggested the new Splinter Cell was being led by a studio outside of its traditional Montreal base. The title is in an early phase of production, the sources said, but there’s a small chance it could be announced next year.”

Laat ons dus hopen dat het er eindelijk van komt! Het is immers al van 2013 met Blacklist geleden dat we Sam Fisher nog eens aan het werk zagen op pc/console.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)