PC- en Nintendo Switch-versie van Monster Hunter Rise vergeleken

Monster Hunter Rise is al een tijdje te spelen op de Nintendo Switch, maar deze actiegame maakt begin volgend jaar ook zijn opwachting op de PC. Al kan je nu al van deze laatste versie proeven via de beschikbare demo.

YouTuber ElAnalistaDeBits ging aan de slag met deze demo en legde de versies voor PC en Nintendo Switch naast elkaar. Uit de video blijkt dat er heel wat verschillen te noteren vallen tussen beide versies. Niet geheel onlogisch, gezien de beperkte rekenkracht van Nintendo’s console.

Wat het meest in het oog springt zijn de hogere framerate en grote verbeteringen op vlak van de resolutie, textures en schaduwen. Bovendien is ook de drawing distance aanzienlijk vergroot. Maar check vooral zelf de verschillen in onderstaande video.

Monster Hunter Rise is vanaf 12 januari beschikbaar voor PC. Al kan je in tussentijd ook nog even onze meer dan lovende review van de Switch-versie nalezen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.