Dolby Vision vanaf nu beschikbaar op Xbox Series X|S

Xbox Series X|S Console

Als je een next-gen console in huis hebt staan, wil je natuurlijk kunnen genieten van de knapste graphics. Microsoft heeft er met een update voor gezorgd dat de Xbox Series X|S je dit kan geven. Als je de juiste tv hebt.

Microsoft heeft namelijk Dolby Vision-ondersteuning toegevoegd aan beide next-gen consoles. Dit is een beeldtechniek die meer diepte geeft aan de getoonde kleuren. Je kan Dolby Vision het best vergelijken met een geavanceerdere vorm van HDR. Voorwaarde is wel dat je een televisie in huis hebt staan die Dolby Vision ondersteunt en dat je de optie activeert in de settings.

Momenteel zijn er een honderdtal games die Dolby Vision ondersteunen, en Microsoft belooft er snel nog meer toe te voegen, waaronder Halo Infinite.

In een demo geeft Microsoft ons een idee van hoe het verschil tussen gameplaybeelden met Dolby Vision en zonder er uit zouden zien.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Dolby Vision vanaf nu beschikbaar op Xbox Series X|S'

Reacties zijn gesloten.