Hideo Kojima is fan van Deathloop maar wordt er kotsmisselijk van

Deathloop

Hideo Kojima voorstellen? Dat hoeft toch niet meer? Iedereen kent de legendarische spelontwikkelaar immers van de Metal Gear-reeks of recent Death Stranding. Maar legendarisch of niet, iedereen heeft zo zijn kleine kantjes.

Ik herinner me nog als ik begin jaren ’90 titels speelde als Doom, Quake, Hexen of Wolfenstein 3D, dat ik echt kotsmisselijk werd na een tijdje. Ik heb toen een hele poos zelfs geen FPS-games meer gespeeld. En ik ben niet de enige zo blijkt…

Kojima is een grote fan van het concept achter Deathloop, en wil de game dolgraag spelen. Alleen heeft hij een probleem: Deathloop is een FPS en daar wordt de brave man ziek van. Al stelt hij zich wel de vraag of dat gevoel van 3D-sickness er maar niet bij moet pakken om deze game te spelen. Hij wil het immers heel graag.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)