James McAvoy vernietigde z’n fysieke kopie van Oblivion om z’n verslaving te stoppen

James McAvoy, gerenommeerd acteur onder andere gekend van z’n rol als Professor X in de recentere X-Men films, was ooit snoeihard verslaafd aan The Elder Scrolls: Oblivion. De verslaving ging zo ver dat hij het spelschijfje van de Xbox-game moest verschroeien om te stoppen met spelen.

De acteur is openhartig over z’n geschiedenis als gamer in een interview met Forbes naar aanleiding van z’n rol in de nieuwe indietitel 12 Minutes.

In het interview vertelt McAvoy dat hij tijdens de opnames van de film Becoming Jane dagelijks aan het scherm gekluisterd was dankzij Bethesda’s iconische RPG. Dit werd problematisch. McAvoy moest dagelijks om 6 uur ’s ochtends naar de set vertrekken en daar lange dagen kloppen. Dan moest hij ’s avonds z’n lijnen voor de dag erop oefenen en rond tien uur naar bed.

Echter, van zodra McAvoy thuis kwam, ging z’n Xbox 360 aan en speelde hij Oblivion tot in de vroege uurtjes. Z’n verslaving werd zelfs zo ernstig dat hij de klok rond speelde en tot vijf voor zes ’s ochtends doorspeelde, om dan recht in de wagen te springen en weer naar set te bollen.

Dat was het punt waarop de Britse acteur besliste dat hij iets aan z’n verslaving moest doen. Hij sleurde het schijfje uit z’n Xbox, stak het fornuis aan en liet de geliefde game in rook opgaan op de hete kookplaat. Met z’n eigen woorden “I just watched it sizzle a bit.”

De drastische actie legde hem geen windeieren. De acteur brak door bij het grote publiek en is intussen gekend van rollen in films zoals X-Men: Days of Future Past en IT: Chapter Two.

Z’n game-carrière daarentegen, stierf toen een dramatische dood … of toch voor een lange tijd. De acteur pikte de draad voorzichtig weer op wanneer hij samen met z’n voetbalminnende zoon FIFA begon te spelen. Intussen kun je hem ook in Call of Duty: Warzone tegenkomen, wat hij sinds de eerste Covid-lockdown om de zoveel dagen speelt met wat vrienden.

Heb jij ooit al zoiets drastisch moeten doen om van een gameverslaving af te raken?

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.