Naar welke games kijkt de redactie uit dit najaar? (2/3)

Vorige week vertelden Ard, Kevin en Bruno naar welke games zij uitkijken dit najaar. In deze special is het de beurt aan Luca, Lazlo en Praga om jullie te vertellen welke games bovenaan hun verlanglijst staan die najaar.

Lazlo
Dying Light 2 Stay Human (7/12/2021)

Toen ik Dying Light een drietal jaar geleden op de kop tikte tijdens een Steam Sale, wist de game me zeer aangenaam te verrassen. Een boeiende spelwereld, uitdagende gameplay en een aanhoudend gevoel van spanning (mijn God, die traumatiserende nachten) smaken naar meer. En meer zouden we dan eindelijk krijgen met Dying Light 2 tegen het einde van het jaar. Je weet wel: in het putteke van de winter, wanneer de dagen koud en kil zijn en de nachten heerlijk lang. Ideaal om een zombie-game op te starten.

Forza Horizon 5 (9/11/2021)

Ja lap, ik hang eraan. Na een trial abonnement op Xbox Game Pass ben ik verknocht aan Forza Horizon 4, de eerste game in de reeks die ik ooit zelf speelde. Intussen is het trial abonnement een gewoon abonnement geworden en ben ik zwaar aan het overwegen een Xbox Series S te kopen in aanvulling van mijn pc en PS5, allemaal omdat Horizon 4 alleen al het pakket de moeite waard maakte. Het kan dan ook niet anders dan dat ik Forza Horizon 5, dat ons meeneemt naar Zuid-Amerika, meteen zal opstarten, eens die in oktober lanceert.

Deathloop (14/09/2021)

Dishonored on steroïds; need I say more? Al sinds de eerste trailer van Arkane’s nieuwste IP kijk ik uit naar het moment waarop ik deze absurde actiegame in handen krijg. De dikke seventies vibe, de herkenbare abilities die me zo hard doen denken aan Dishonored (één van m’n favo series of all time), het hele timeloop-concept. Ik hoop ten zeerste dat Arkane de verwachtingen waar kan maken en met deze titel een bommetje van jewelste dropt op m’n PS5.


Luca
Far Cry 6 (7/10/2021)

Het is alweer meer dan twee en een half jaar geleden sinds we voor het laatst aan de slag konden met een nieuwe titel uit de razend populaire Far Cry-reeks. Maar begin oktober zal dit lange wachten eindelijk beloond worden. De game speelt zich af op Yara, een fictief Caribisch eilandje, dat onder het bewind staat van een meedogenloze dictator, genaamd Antón Castillo. De omgeving van het eiland is sterk geïnspireerd door Cuba en de gebeurtenissen uit de Cubaanse revolutie hebben bovendien een sterke invloed gehad op de ontwikkeling van de verhaallijn. Volgens Ubisoft zal dit eveneens de grootste spelomgeving zijn tot nog toe. De rol van Antón Castillo zal vertolkt worden door acteur Giancarlo Esposito, onder meer bekend van The Mandalorian, op wie het personage dan ook volledig gebaseerd is. Als gevolg van de Coronapandemie is de releasedatum van de game jammer genoeg enkele keren uitgesteld, waarna het zelfs niet zeker was of de game überhaupt dit jaar nog zou uitkomen. Maar eind mei bracht Ubisoft dan toch de verlossende boodschap dat we begin oktober aan de slag kunnen met deze eeuwenoude klassieker. Ik ben alvast razend benieuwd.

Horizon II: Forbidden West (2021/2022)

Hoewel deze game nog steeds geen officiële releasedatum heeft gekregen, staat hij momenteel wel nog ingepland voor 2021. Laten we dus met zen allen hopen dat deze game later dit najaar nog zal verschijnen, aangezien ik mijn enthousiasme niet meer onder stoelen of banken kan steken. Het eerste deel was al een knalhard schot in de roos, en met dit tweede deel hoopt het Nederlandse Guerilla Games zowaar nog beter te doen. Op het menu staan onder andere nog meer cyber-dinosaurussen, nieuwe hightech-weapons en adembenemende landschappen. Net genoeg voer om de buik van elke veelvraat verzadigd te zien geraken. 

Elden Ring (21/01/2022)

Ik weet dat de beschrijving van najaar-game niet echt van toepassing is hier, maar aangezien ik de gulp van mijn broek meerdere keren per dag dien te sluiten omwille van mijn onstilbaar enthousiasme, kan ik het toch niet nalaten om deze game met verve te vermelden. Als die-hard Souls-fan is het natuurlijk geen al te groot mysterie waarom ik zo verschrikkelijk hard uitkijk naar deze topgame. Een combinatie van Game of Thrones en Dark Souls kan niks anders dan vuur geven in mijn ogen. Benieuwd naar welk meesterwerk Miyazaki nu weer heeft weten te creëren.


Praga
Halo Infinite (11 of 12/2021)

Als er in mijn hele gamersleventje één game geweest is waar ik steevast kippenvel van krijg bij het opstarten, dan is dat de Halo-saga. Vraag me niet waarom, het is gewoon zo. Van zodra de eerste noten door mijn headset klinken van Halo’s intro, gaat mijn haar op mijn armen recht opstaan. Daarnaast is de Halo-saga natuurlijk ook eentje die me vanaf de eerste minuut te pakken had. De mysterieuze MasterChief, (gaan we ooit zijn gezicht zien?), het Halo-universumop zich, de gameplay, zowel in single als in multiplayer, en natuurlijk de van een stevige lading lore voorziene verhaallijnen. Ik heb alvast heel veel zin in Infinite.

Far Cry 6 (7/10/2021)

Far Cry 5 was steengoed, Far Cry 5: A New Dawn was een goedkope opvolger, en Far Cry Primal is en blijft mijn favoriet. De reden waarom ik uitkijk naar Far Cry 6 is vooral de deelname van acteur Giancarlo Esposito die de slechterik van dienst speelt. Ik was al fan van de man toen ik hem zag opduiken als slechterik in de postapocalyptische reeks Revolution en Breaking Bad, waarna hij ook nog te zien was in onder andere The Mandalorian. Hij mag misschien nog niet de bad ass dude uitstraling hebben van Vaas uit Far Cry 3, maar ik ben toch benieuwd hoe hij het zal doen. Dit alles natuurlijk aangevuld met een fantastische open spelwereld boordevol activiteiten (hoop ik).

Dying Light 2 (7/12/2021)

Zoals jullie al weten ben ik een die hard Dying Light-fan. Ik heb het origineel gekocht en gespeeld bij release in de gewone versie op PS4 Pro, recent kocht ik dan de enhanced versie op Xbox Series X om er nog eens door te gaan en me voor te bereiden op de release van Dying Light 2 eind dit jaar. Een fantastische open spelwereld, een shitload aan activiteiten, een boeiende verhaallijn en interessante personages, crafting en nog een pak features die het vermelden waard zijn. Er is slechts een manier om te ontdekken waarom Dying Light zo geweldig is, en dat is de game gewoon zelf spelen.


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)