Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 33)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Ik zit dus nog steeds in Spanje, en ik moet toegeven dat iPad-spelletje Raid: Shadow Legends is wel plezant om wat tijd te verdrijven. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik liever op de zee of op mijn plastieken flamingo in het zwembad ronddobber. Nog even op de tanden bijten en dan thuis weer lekker gamen, want geloof me of niet, als Valhalla-fan heb ik nog geen seconde The Siege of Paris kunnen spelen, en dat bijt wel in mijn enkels.

En series, tja dat is ook nog altijd niks natuurlijk. Maar het plezant is dan weer dat ik, wanneer ik weer thuis ben, meteen de Gamescom-week induik, en dat er in september toch al wat goede games op ons afkomen.


MrRolfson

¡Deje que comience el fin de semana!

Ja, ik ben mijn beste Spaans al aan het boven halen, want volgende week lig ik onder de Spaanse zon lekker languit aan het zwembad. Met twee coronavaccins in mijn lijf, is het eindelijk nog eens op vakantie, samen met mijn vriendin en de kinderen.

Van gamen zal dus niet veel in huis komen, en dat is ook niet erg. Al neem ik uiteraard wél mijn smartphone mee om daar mijn dagelijkse potjes Homescapes op te spelen. Ja, ik weet het. Het is een stom spel, maar het is o zo leuk om te spelen.

Een andere mobiele game die in via een andere podcast heb ontdekt, is You Must Build A Boat. Dit is ook een spel waarin je blokken moet verschuiven en lijnen maken, maar met een leuke twist. Door de juiste blokken te verbinden, voer je acties uit om zo vijanden te verslaan. Gaandeweg pik je passagiers op voor je boot, die je dan meteen ook verder laat uitbreiden.

En natuurlijk gaan we ook terug naar de roots met de nodige potjes Rumikub en Uno met de kinderen. Meer moet dat écht niet zijn. Al mag je mij wel een Moscow Mule brengen anders…


Luca

Deze week heb ik een oude klassieker volledig opnieuw herbeleefd. Dankzij mijn goede vriend RoMa, en zijn ietwat (problematische) Fall Guys verslaving, ben ik volledig terug in de ban van deze uiterst amusante game. Op 4 augustus mocht dit meesterwerk van Mediatonic zijn eerste verjaardagskaarsje uitblazen, en sindsdien is het plezier nog enkel toegenomen. Uren fun gegarandeerd!

Wat het overige gamewerk betreft, sta ik momenteel in de kwartfinale van de US Open op Tennis World Tour 2. Als opkomend talent ben ik stilaan bezig aan mijn opmars naar de top. Enkel Paire, Thiem, Nadal staan me nog in de weg om mijn eerste Grand Slam binnen te rijven.  


RoMa

Dit weekend knal ik de ene portal na de andere doorheen de maps van de futuristische shooter Splitgate. M’n bevindingen van deze aparte multiplayer FPS lees je spoedig tussen al ons lekkers. 

Naast dit kleurrijke sci-fi schietfestijn trek ik ook weer naar The Wild West. Hunt: Showdown heeft m’n aandacht weer even te pakken dankzij de geweldige nieuwe map DeSalle. Vorige week kon ik met m’n cowboy-bro de nieuwe boss Scrapbeak al verslaan én ontsnappen met de bounty. Wat blijft dit toch een heerlijke shooter met geweldige mechanics. 

Tussendoor een potje Rocket League & Fall Guys? You know I will. Op Netflix ben ik (eindelijk) begonnen met Rick & Morty. Hoe heb ik deze serie jarenlang kunnen negeren? Ik lig zo vaak kaduuk. Tijd voor seizoen 3. Er wachten nog heel wat intergalactische avonturen! 


Lazlo

Met alweer een behoorlijk drukke werkweek achter de kiezen, zoek ik ontspanning in het magische koninkrijk Nostria. De komende dagen duik ik in de wondere wereld van King’s Bounty II om je binnenkort op deze site mijn ongezouten mening erover mee te geven.

Maar het is niet al ridders en draken wat de komende dagen betreft. Ook kruip ik weer in mijn F1-bolide om wat rondjes te rijden op het virtuele asfalt van onder meer Silverstone in F1 2021.

In de Pixar-lijst zijn we intussen aanbeland bij Coco. Naar mijn herinnering een behoorlijk charmante blik in het hiernamaals van de Mariachi in Mexico. Ontspanning genoeg, in ieder geval, om al die werkstress te vergeten.


Ardtieboy

Volgend week trek ik naar Duitsland! Jammer genoeg niet voor Gamescom, maar wel voor een tiental dagen rust na een vermoeiend COVID-jaar!

Andere jaren is de vakantie het moment bij uitstek om mijn Nintendo 3DS opnieuw op te blinken. Vorig jaar maakte ik dan ook van de gelegenheid gebruik om Pokémon Sun uit te spelen. Dit jaar liggen de kaarten echter anders, want ik beschik sinds de lockdown over een Nintendo Switch. Uiteraard kocht ik dan ook Pokémon Sword; een game die ik traditiegewijs ook op deze vakantie zal proberen uit te spelen.

Ik begin waarschijnlijk als een doordraaiende plaat te klinken, maar ook Hearthstone neem ik mee in mijn valies. United in Stormwind bracht een frisse wind naar de game waarop ik maar al te graag meesurf. De nieuwste patch die vorige donderdag live ging heeft echter wat roet in mijn decks gegooid waardoor ik zeer binnenkort mijn decks ga bijschaven.

Last but not least kocht ik deze week Overcooked op de Switch voor slechts vijf euro. Ook deze ga ik tijdens mijn verlof verorberen; misschien wel samen met mijn vrouw. Wordt Overcooked dé game die haar over de lijn trekt? Ik laat het jullie binnen een tweetal weken weten…


Yakkoi

Dit weekend heb ik weer volop tijd om van het slechte weer te genieten. Gamen a volonté dus. Ik ben onlangs begonnen aan Mass Effect 2 en het is enorm moeilijk om die game aan de kant te leggen als je er eenmaal mee begint. In deze game ga ik wellicht de meeste uurtjes steken dit weekend. Eens zien of de Renegade opties toch nog voor een goede uitkomst van het universum kan zorgen.

Met wat maten zijn wij ook begonnen aan The Ascent. Een zeer sfeervolle en vermakelijke game, maar de belachelijke hoeveelheid aan bugs en performantieproblemen werkt averechts. Deze game gaan we wellicht aan de kant zetten tot het in een stabielere staat is, en ondertussen wat Grounded samen spelen. Een soort van Valheim waar je zo klein als een mier een tuin verkent? Het is origineel en best wel verslavend.

Op vlak van series ga ik het tweede seizoen van Stranger Things afkijken en waarschijnlijk meteen aan het derde beginnen.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.